ELENA UDREA, vot pentru arestare. Deputat UDMR, în plen: Vă faceţi părtaşi la desconsiderarea Constituţiei

Deputatul UDMR Marton Arpad şi-a exprimat, luni seară, nemulţumirea în plenul Camerei Deputaţilor, înainte de ultimul vot în cazul Elenei Udrea, faţă de încuviinţarea solicitării de arestare preventivă motivată de exprimarea de către aceasta a unei opinii faţă de dosarul în care este implicată.

10 feb. 2015, 04:47
ELENA UDREA, vot pentru arestare. Deputat UDMR, în plen: Vă faceţi părtaşi la desconsiderarea Constituţiei

Marton Arpad a luat cuvântul înainte de începerea votului din plenul Camerei Deputaţilor prin care este schimbat controlul judiciar în încuviinţare a arestării preventive în dosarul Microsoft.

Deputatul UDMR a semnalat faptul că această măsură solicitată de procurori este motivată de anumite declaraţii ale Elenei Udrea care au vizat dosarul în care este cercetată de DNA.

ELENA UDREA poate fi ARESTATĂ. Deputaţii au APROBAT toate cele ŞASE cereri DNA, într-o şedinţă-maraton

„Arestarea preventivă a unui deputat pentru că şi-a spus punctul de vedere, deci asta este acuzarea pentru care noi votăm arestarea preventivă. S-a mai dat şi votul pentru reţinere… şi arestarea preventivă pentru 30 de zile că persoana respectivă şi-a spus punctul de vedere în legătură cu ceva. Stimaţi colegi, care participaţi la acest vot, vă faceţi părtaşi la desconsiderarea Constituţiei României. E şi mai grav că însuşi ministrul Justiţiei participă la această faptă (…). Nu cred că noi putem să facem o astfel de greşeală. Eu, după primele trei votări, nu am mai participat deşi eram în Cameră la aceste voturi care, încă o dată, sfidează autoritatea Parlamentului României. O ia în derâdere … de câte ori poate fi arestată aceeaşi persoană în aceeaşi perioadă”, a declarat Marton Apad, care a fost aplaudat de colegi din plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii se pronunţă, prin vot secret cu bile, asupra cererii ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.