Elena Udrea: Vrem ca Elena Băsescu să candideze pe listele PMP. Ca independentă, ne-ar lua din electorat

Partidul Mişcarea Populară vrea ca Elena Băsescu să candideze pe listele sale la alegerile europarlamentare din mai, a declarat deputatul Elena Udrea, pentru Radio France Internationale. Ea se teme că dacă EBA ar candida ca independentă, partidul ar pierde voturi.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 10:52
Elena Udrea: Vrem ca Elena Băsescu să candideze pe listele PMP. Ca independentă, ne-ar lua din electorat

Elena Udrea o vrea pe Elena Băsescu pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare: „Noi vom închide listele la ora 13. Eu am văzut discuţiile care s-au generat în jurul candidaturii Elenei Băsescu şi îmi par pe alocuri extrem de ipocrite. Sunt oameni care se prefac a fi îngrijoraţi de soarta Mişcării Populare, ca şi când ar fi şi votanţii Mişcării Populare. În realitate, oamenii aceştia se prefac a nu vedea lipsa de principii a altor partide, atunci când s-au întocmit listele, se prefac a nu vedea faptul că toţi reformiştii, care au candidat pe platforma aceasta a reformiştilor din Partidul Democrat Liberal sunt acum la Partidul Mişcarea Populară şi sunt candidaţi pe locuri eligibile la Mişcarea Populară se încurcă şi critică deja Mişcarea Populară pentru o eventuală candidatură a Elenei Băsescu”.

Udrea crede că EBA ar putea lua din voturile PMP, dacă ar candida ca independentă: „Elena Băsescu are deja cele 100 de mii de semnături, pentru a candida independent. Noi la ora 13 vom închide aceste liste şi le vom depune la ora 17. Se va lua o decizie şi Elena este cea care va decide dacă va veni să candideze pe listele Mişcării Populare sau va merge independent. Noi ştim că Elena Băsescu va lua dacă va merge independent şi din electoratul Mişcării Populare, ceea ce desigur noi nu ne dorim. Noi ne dorim ca ea să candideze pe listele Mişcării, tocmai pentru că împărţim un electorat care este al preşedintelui şi noi nu ne permitem să pierdem în acest moment, nu ştiu, unul-două procente, ceea ce pentru noi ar fi foarte important, ar face diferenţa, poate, de la o cifră la două cifre”.

Elena Băsescu a demisionat din PDL în cursul dimineţii de luni. Europarlamentarul şi-a depus demisia la sediul central al partidului din Aleea Modrogan nr. 1.

„Domnule preşedinte Vasile Blaga, vă informez cu privire la decizia mea defitinivă şi irevocabilă de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, începând cu momentul înregistrării acestui document. Le mulţumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare şi le doresc succes pe viitor”, se arată în cererea de demisie a Elenei Băsescu.

Demisia din PDL nu a fost urmată de aşteptata înscriere în Partidul Mişcarea Populară. „Deocamdată nu ne-a comunicat opţiunea ei”, a declarat pentru RomaniaTV.net secretarul executiv al PMP, fostul deputat Vasile Gherasim.

Acesta nu a ascuns însă faptul că cei din PMP se aşteaptă să se înscrie în partid şi să candideze pe lista PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai.

„Părerea mea este că ar trebui să se înscrie şi să candideze pentru că altminteri ar intra în concurenţă cu PMP”, a spus Gherasim referitor la speculaţiile legate de faptul că fiica preşedintelui Traian Băsescu ar putea să candideze din postura de independent pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Vasile Gherasim a arătat că există deja o hotărâre a Consiliului Naţional al PMP prin care europarlamentarii în funcţie care intră în partid vor primi automat un loc eligibil pe listă.

„Aşa a devenit şi Cristian Preda primul pe lista noastră. Europarlamentarii au şi notorietatea şi popularitatea necesare, iar ei pot participa la monitorizarea procesului de vot”, a spus fostul deputat precizând că PMP, nefiind partid parlamentar în urma unor alegeri, nu poate desemna reprezentanţi în secţiile de vot.

În acest caz, Elena Băsescu ar urma să primească un loc la vârful listei pentru a fi din nou aleasă. PMP îşi propune să obţină cel puţin 10% la alegeri.