Elena Udrea vs. Liviu Dragnea. Cum arată bugetul Ministerului Dezvoltării sub conducerea lor

Președintele Traian Băsescu nu pierde nici un prilej în desele ieșiri din ultima perioadă în a arăta că Ministerul Dezvoltării e un fel de pușculiță de bani pentru partid. Dintr-o analiză a celor de la Pesurse.ro a reieşit că bugetul Ministerului Dezvoltării și Turismului condus de Elena Udrea era mult mai consistent decât cel al Ministerului Dezvoltării și Administrației condus de Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 21:45
Elena Udrea vs. Liviu Dragnea. Cum arată bugetul Ministerului Dezvoltării sub conducerea lor

Potrivit cifrelor oficiale bugetul Ministerului Dezvoltării și Turismului condus de Elena Udrea era mult mai consistent decât cel al Ministerului Dezvoltării și Administrației condus de Liviu Dragnea:

  • Pentru transferuri la autoritățile locale – 1,8 miliarde în 2011 față de 1,6 miliarde în 2014
  • Fonduri europene cheltuite – 700 milioane de EURO în 2011 față de 2,1 miliarde în 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că insistă ca din bugetul Ministerului Dezvoltării să se ia fonduri pentru acoperirea majorării accizei la combustibil. În opinia şefului statului, aceşti bani sunt „electorali”, iar mulţi primari funcţionează doar dacă primesc „fisele în tonomat”.

Sunt resurse în buget, 1,5 miliarde lei la Ministerul Dezvoltării, la domnul Dragnea, şi 600 milioane de lei la serviciul datoriei externe. Avem exces la domnul Dragnea, dar sunt şi alte rezerve plantate în alte locuri în bugetul de stat, dar pot fi găsite la dobânzi, unde sunt 600 milioane de lei. Din creşterea accizei la combustibil s-ar obţine 2,28 miliarde de lei. Dar aceşti bani s-ar obţine din aceste două surse, de la Dragnea şi de la datorie. La Dragnea sunt bani electorali, pentru mobilizarea primarilor la alegeri, de asta nu renunţă la ei„, a spus şeful statului.

Plenul Parlamentului a aprobat marţi bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru 2014.