Elev băgat în spital de un coleg pentru o ţigară VIDEO

Un elev de 19 ani, din Craiova, a ajuns la spital după ce a fost bătut cu bestialitate chiar de colegul său.

22 oct. 2015, 06:37
Elev băgat în spital de un coleg pentru o ţigară VIDEO

Părinții au primit un telefon de la conducerea unității din învățământ prin care au fost anunțați că băiatul lor a fost bătut, iar din cauza loviturilor primite a fost transportat la Spitalul Județean din Craiova.

M-au sunat şi mi-au spus: «S-a întâmplat ceva cu copilul dumneavoastră. A fost bătut şi se află la spital». Am plecat de urgenţă la spital să văd ce se întâmplă cu copilul meu. L-am găsit extrem de speriat, agitat, nu voia să comunice, nu înţelegeam ce i s-a întâmplat. Era plin de sânge şi acuza dureri mari în zona feţei. Chiar în acele momente am auzit o discuţie între cei care aşteptau în urgenţă, care povesteau că cu doar câteva minute înainte copilului meu îi venise rău, căzuse din picioare. Nu pot înţelege de ce nici un profesor din şcoala în care copilul meu învaţă nu l-a condus la spital, în starea în care era se putea întâmpla o nenorocire”, a povestit mama băiatului pentru GDS.


De-abia seara, părinţii tânărului au reuşit să afle cum a ajuns într-o asemenea situaţie. Tânărul a povestit fratelui său că a fost lovit de un coleg chiar în şcoală în timp ce mergea spre clasă.
„Avem un copil foarte cuminte, care are şi probleme de sănătate, valvă deschisă la inimă. Astfel de incidente îi pot pune viaţa în pericol. Am aflat că nu de puţine ori din cauza faptului că este mai retras, nu vrea să consume alcool, nu fumează, nu vrea să se drogheze este batjocorit de o parte din colegi. I-a povestit fratelui său că una dintre colege i-a ţinut partea în mai multe rânduri, motiv pentru care unul dintre tineri, care din câte am înţeles este iubitul fetei, deranjat, a vrut să se răzbune. În timp ce băiatul meu urca scările spre sala de curs, agresorul i-a ţinut calea şi l-a lovit cu bestialitate în faţă. Ne este teamă, cu atât mai mult cu cât se aude că în pauze, în multe unităţi de învăţământ, s-ar practica obiceiul ca o parte din elevi să consume alcool şi etnobotanice, iar cei care refuză sunt forţaţi să consume”, a adăugat mama tânărului agresat. Părinţii acestui tânăr susţin că nu este pentru prima dată când fiul lor este agresat la şcoală. Au povestit că au aflat, după ce fiul lor a absolvit opt clase, că acesta a fost lovit în repetate rânduri în Şcoala „Ion Creangă” (Şcoala nr. 16, n.r.), că era ameninţat, jignit. „Ne-a spus că era umilit, lovit, traumatizat. Îl ameninţau că, dacă spune cuiva, îi omoară părinţii. Nu este normal să ne trimitem copiii la şcoală, iar aceştia să fie traumatizaţi”, a continuat femeia.

Medicii i-au pus și un diagnostic: traumatism facial acut, fractură de piramidă nazală și sângerare nazală. Reprezentanții Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova au precizat că vor lua măsuri în acest caz, iar elevul bătăuș poate fi exmatriculat.

Elevul de 19 ani care a ajuns la spital nu a depus încă plângere la poliție. Părinții băiatului de 19 ani au povestit că acesta nu vrea să consume alcool și să fumeze, iar din această cauză a fost bătut.Părinții au primit un telefon de la conducerea unității din învățământ prin care au fost anunțați că băiatul lor a fost bătut, iar din cauza loviturilor primite a fost transportat la Spitalul Județean din Craiova.

Medicii i-au pus și un diagnostic: traumatism facial acut, fractură de piramidă nazală și sângerare nazală.

Reprezentanții Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova au precizat că vor lua măsuri în acest caz, iar elevul bătăuș poate fi exmatriculat.

Elevul de 19 ani care a ajuns la spital nu a depus încă plângere la poliție. Părinții băiatului de 19 ani au povestit că acesta nu vrea să consume alcool și să fumeze, iar din această cauză a fost bătut.