Elev cercetat după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe administratorul unei şcoli

Un elev de la o şcoală din localitatea suceveană Şcheia este cercetat după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe administratorul unităţii de învăţământ, care se afla într-o staţie de autobuz din apropierea şcolii. Bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 09:15
Elev cercetat după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe administratorul unei şcoli

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Suceava, agenţii Poliţiei Comunale Şcheia au fost sesizaţi prin 112 că un bărbat a căzut în staţia de transport în comun din localitatea suceveană Şcheia, vizavi de sediul primăriei.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, administrator la o şcoală din Şcheia, a reclamat poliţiştilor ajunşi la faţa locului că a fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre elevii unităţii de învăţământ în timp ce se afla în staţia de autobuz.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul l-ar fi văzut pe elev, joi după-amiază, în curtea şcolii şi l-ar fi lovit cu palma peste cap, după care l-ar fi dus spre uşa de acces în şcoală, unde l-ar fi lovit din nou.

Conform sursei citate, administratorul i-ar fi adresat elevului injurii şi ar fi încercat să-l lovească întrucât băiatul a părăsit perimetrul şcolii.

Ulterior, în staţia de autobuz de lângă şcoală, elevul l-a lovit cu pumnul în faţă pe administrator care s-a prăbuşit la pământ. Elevul a fugit acasă, unde a fost găsit de poliţişti.

Administratorul şcolii a fost luat de o salvare a Serviciului de Ambulanţă Suceava şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, unde, în urma investigaţiilor preliminare, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, contuzie regiune occipitală, pierderea cunoştinţei, după care a fost externat.

În cauză se fac cercetări pentru lovire sau alte violenţe.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că potrivit informaţiilor primite de la conducerea şcolii din Şcheia, un elev din clasa a VIII-a a lipsit, joi, de la ore şi a deranjat-o pe eleva de serviciu care a anunţat administratorul şcolii. Acesta l-a găsit pe elevul respectiv mâncând seminţe şi i-a cerut să strângă cojile aruncate pe jos, însă elevul a refuzat înjurându-l pe administrator care l-ar fi luat de urechi.

Lazăr a spus că la plecarea de la serviciu, în apropierea şcolii, administratorul ar fi fost lovit în stradă de elev şi a căzut, lovindu-se la cap.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava a precizat că poliţiştii din Şcheia fac cercetări în acest caz, iar conducerea şcolii a declanşat, la rândul său, o anchetă, urmând să propună ca elevului să i se scadă nota la purtare astfel încât să nu poată promova anul şcolar.