Elev de 10 ani, în stop cardio-respirator la şcoală. Copilul a murit la spital

Momente de panică la o şcoală din Ploieşti. Unui elev de 10 ani i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit din picioare. Învăţăroarea a cerut imediat ajutor. Medicii l-au găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit.

16 feb. 2021, 13:00
Elev de 10 ani, în stop cardio-respirator la şcoală. Copilul a murit la spital
Elev de 10 ani, în stop cardio-respirator la şcoală

Un elev în vârstă de 10 ani a leşinat în timpul orei de curs la şcoală, iar echipajul de intervenţie care a intrervenit l-a găsit în stop cardio-respirator. S-a întâmplat marţi la prânz, la Școala Sf. Vineri din Ploiești. Copilul a fost preluat de un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă cu medic din cadrul UPU şi transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

„La data de 16 februarie, în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor. A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Citeşte şi: Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Rezultatele celui mai recent studiu din Marea Britanie

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, Dan Sâmpălean, a declarat, pentru AGERPRES, că deocamdată băieţelul, care are istoric medical, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace, nu răspunde intervenţiei medicilor, însă manevrele continuă.

Citeşte şi: Reţea pilot de şcoli verzi, construirea de creşe, programul „primul student din familie”, propunerile Cotroceniului pentru Educaţie