Elev de 14 ani, lovit cu pumnul în cap de profesor. Motivul incredibil pentru care a fost băgat în spital

Un elev în vârstă de 14 ani, de la o şcoală din judeţul Vaslui, a ajuns la spital după ce profesorul de biologie l-a lovit cu pumnul în cap. Bărbatul este acuzat de purtare abuzivă şi este cercetat de poliţişti.

18 oct. 2021, 21:52
Elev de 14 ani, lovit cu pumnul în cap de profesor. Motivul incredibil pentru care a fost băgat în spital

Un elev de 14 ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit cu pumnul în cap de profesorul de biologie. Incidentul s-a petrecut la o şcoală din municipiul Huşi, în timpul unei pauze.

Un elev de 14 ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit cu pumnul în cap de profesorul de biologie

Copilul în vârstă de 14 ani a ajuns la Spitalul Huși, după ce a fost lovit de profesorul de biologie. Se pare că bărbatul era de serviciu pe şcoală şi ar fi fost deranjat de gălăgia pe care ar fi făcut-o elevul.

Bărbatul este acum acuzat de purtare abuzivă şi este cercetat e poliţişti.

„La data de 7 octombrie, ora 10.00, Poliţia Municipiului Huşi a fost sesizată cu privire la faptul că un elev ar fi fost lovit de un cadru didactic. Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit faptul că, în data de 6 octombrie, elevul în vârstă de 14 ani ar fi fost lovit cu pumnul în zona capului de un cadru didactic, în vârstă de 48 de ani.

Evenimentul s-ar fi petrecut în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, în timpul pauzei dintre cursuri. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Citeşte şi Primul mare oraş din România care închide toate şcolile şi grădiniţele, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus

Părinţii copilului în vârstă de 14 ani lucrează în Austria, iar acesta a învăţat până acum acolo. La insistenţele bunicii, băiatul s-a întors în ţară, iar la începutul anului şcolar acesta a fost transferat în clasa a VII-a, la Şcoala „Anastasie Panu” din Huşi.

Femeia a luat foc în momentul în care a auzit că nepotul său a fost bătut de profesor.

“Profesorul Nacu l-a întrebat cum îl cheamă, de unde vine, iar când a înțeles că băiatul e abia venit în școală din străinătate, a început să spună mai multe lucruri nu prea frumoase despre toți cei care vin cu impresii din alte țări. Dar Mario, nepotul meu, nu a făcut nicio impresie, doar a răspuns unui coleg care îl întrebase dacă mai are ore. Profesorul nu avea niciodată în viața lui voie să dea “castane” în capul nepotului meu. Nici măcar nu este profesorul lui, nu face ore cu el, ca să spui că poate s-a purtat urât sau nu a învățat. Cu ce drept lovești un copil? L-ai crescut, i-ai dat să mănânce? Sunt alte soluții ca să îl pedepsești dacă a făcut gălăgie, dar nu te repezi tu să îi dai în cap și să îl tragi de păr. Scade-i nota la purtare, cheamă-mă pe mine la școală, dar nu sări la bătaie la un copil”, spune bunica elevului, potrivit vremeanoua.ro.  

Potrivit Inspectoratului Şcolar, profesorul de biologie este cercetat în comisia de disciplină a şcolii. Bărbatul a recunoscut că şi-a lovit elevul şi spune că regretă cele petrecute.

Citeşte şi Elev bătut de directoare în faţa colegilor. Scene şocante la un liceu din Călăraşi