Elev de 17 ani, bătut de doi tineri, într-un autobuz STB, până i-au rupt splina. Adolescentul este internat

Un elev în vârstă de 17 ani a fost bătut crunt de alți doi băieți. Victima a fost amenințată într-un liceu de lângă București, apoi a fost urmărită și agresată într-un autobuz STB. Băiatul a ajuns la spital cu splina ruptă, în stare gravă.

25 ian. 2024, 20:44
Elev de 17 ani, bătut de doi tineri, într-un autobuz STB, până i-au rupt splina. Adolescentul este internat

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână. Elevul de 17 ani se afla la ora de Engleză, alături de ceilalți colegi. În acel moment, cei doi băieți (unul major și unul minor) au intrat în liceu și au ajuns până în sala de clasă și l-au amenințat pe elev, de față cu profesoara.

În ziua următoare, cei doi băieți l-au urmărit pe elev și l-au bătut într-un autobuz STB, pe drumul de la liceu spre casă. Adolescentul a ajuns în stare gravă la spital: mai multe leziuni, inclusiv splina ruptă. A fost scos de la terapie intensivă, însă încă este internat într-un spital din București și se află sub supravegherea medicilor, potrivit Observatornews.

Oamenii legii au deschis un dosar penal. Inițial, a fost deschis pentru lovire sau alte violențe, apoi încadrarea a fost schimbată în vătămare corporală. Agresorii au fost reținuți de polițiști. Unul dintre ei a fost arestat, iar celălalt se află sub control judiciar.

Comunicatul transmis de IPJ Ilfov

„În urma materialului apărut în spațiul public la un post de televiziune, cu privire la faptul că un tânăr de 17 ani a fost agresat fizic de alți doi tineri, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 19:30 Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că prietenul nepoatei sale, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, a fost agresat fizic de către doi tineri. La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Popești Leordeni, iar din primele verificări au stabilit faptul că, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, care se deplasa către localitatea Jilava, victima, în vârstă de17 ani, ar fi fost lovită de către două persoane necunoscute, ca urmare a unui conflict spontan.

Victima a fost transportată la un spital din București unde a rămas internată.

În cadrul activităților desfășurate polițiștii orașului Popești Leordeni au identificat 2, persoane, bănuite de comiterea faptei sesizate. În urma probatoriului administrat, polițiștii din Popești Leordeni au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane. Pentru una dintre persoane, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a dispus măsura controlului judiciar, iar pentru cealaltă persoană, a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Polițiștii orașului Popești Leordeni continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, au transmis oamenii legii, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Foștii angajați de la Ferma Dacilor, acuzați că au provocat incendiul mortal, rup tăcerea despre Cornel Dinicu: „Avea sânge pe palme și pe față”