Elev de la liceul „Gheorghe Şincai”din Capitală, confirmat cu COVID-19. Clasa lui îşi va desfăşura cursurile online

Elevii unei clase de a XII-a dintre cele de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” vor face cursurile online, după ce unul dintre adolescenți a fost depistat cu coronavirus, a decis Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 19:02
Elev de la liceul „Gheorghe Şincai”din Capitală, confirmat cu COVID-19. Clasa lui îşi va desfăşura cursurile online

Sala de curs a fost dezinfectată, urmând ca întregul spațiu al unității de învățământ să fie supus aceluiași gen de activități la finalul acestei săptămâni.

„Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”. 

Totodată, la nivelul Sectorului 4 au fost dispuse, împreună cu Direcția de Sănătate Publică București și a Primăria Municipiului București, măsuri de carantinare instituționalizată în cazul a 34 de muncitori străini, ce lucrau într-un șantier aparținând unei societăți comerciale, ca urmare a faptului că trei dintre colegii acestora au fost testați pozitiv la coronavirus.