Elev din Gorj, lăsat repetent pentru că nu a știut să folosească tableta în timpul studiului online, și-a făcut dreptate în instanță

Pandemia de Covid a pus multe piedici învățământului românesc. Unii elevi și profesori s-au descurcat cu studiul online, însă pentru alții a fost un adevărat coșmar.

19 aug. 2022, 16:43
Elev din Gorj, lăsat repetent pentru că nu a știut să folosească tableta în timpul studiului online, și-a făcut dreptate în instanță

Un elev din Gorj, care a fost lăsat repetent, a reușit să anuleze decizia în instanță. A demonstrat că nu a putut să participe la orele ținute în pandemie fiindcă nu știa să folosească tableta.

Băiatul este elev la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu. În perioada 2019-2020, când toți elevii din țară au trecut la învățământul online din cauza pandemiei, părinții elevului au cerut ajutor profesorilor pentru a-l învăța cum să se conecteze la ore. Nimeni nu i-a dat vreo mână de ajutor, iar la finalul anului i s-a spus că e repetent.

Tatăl copilului a depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, însă reprezentanții instituției nu au depistat nereguli în urma verificărilor.

„Probabil, consultat cu juristul instituției, s-a considerat că nu are dreptate reprezentantul legal al minorului. S-a format o comisie, care a discutat aceste aspecte de natură legală, este o procedură în acest sens, orice astfel de reclamație ajunge în cadrul unei comisii care analizează aspectele”, a precizat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Tatăl elevului a ajuns și în instanță unde a cerut socoteală unității școlare, Inspectoratului, dar și Ministerului Educației. După mai multe termene, familia a avut câștig de cauză, însă răul era deja făcut. Copilul a fost nevoit să repete clasa a V-a.

„Procedura de hotărâre a instanței a fost pusă imediat în aplicare printr-o decizie a mea, au fost anulate acele acte administrative, respectiv situația din catalogul școlar și din foaia matricolă și adresa de comunicare prin care a fost înștiințat că a rămas repetent. Aceste acte au fost înmânate și familiei”, a declarat Vasile Udroiu – directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Pe lângă cererea de anulare a repetenției, părinții au mai cerut și promovarea copilului într-o clasă superioară, însă instanța nu a aprobat acest lucru.

Citește și Rectificare bugetară 2022. Asociaţiile de elevi acuză Guvernul că a încălcat legea: „Elevii navetişti sunt lăsaţi de izbelişte de către stat”

Citește și Cât vor costa fructele, laptele şi cornul pentru elevi în anul şcolar 2022 – 2023. Bugetul a fost aprobat de Guvern