Rectificare bugetară 2022. Asociaţiile de elevi acuză Guvernul că a încălcat legea: „Elevii navetişti sunt lăsaţi de izbelişte de către stat”

Asociaţiile de elevi acuză Guvernul că a încălcat legea, după ce nu a alocat sumele necesare trasportului gratuit al navetiştilor la rectificarea bugetară.

19 aug. 2022, 12:07
Rectificare bugetară 2022. Asociaţiile de elevi acuză Guvernul că a încălcat legea: „Elevii navetişti sunt lăsaţi de izbelişte de către stat”

Rectificare bugetară 2022. Mai multe asociaţii ale elevilor reclamă că, prin rectificarea bugetară, Guvernul nu a alocat sumele necesare transportului gratuit.

Rectificare bugetară 2022. Elevii fac acuzaţii grave la adresa Guvernului: „Încalcă legea”

Citeşte şi Prima rectificare bugetară din acest an. Ce ministere primesc bani în plus

”Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Elevilor din Timis (AETM), şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită Guvernului să acorde mai multă importanţă bugetului pentru educaţie şi să nu neglijeze transportul elevilor!

Transportul elevilor a fost un subiect adesea abordat de-a lungul anilor şi este în continuare una dintre problemele sistemului educaţional. Accesul elevilor la educaţie nu este o glumă, însă este tratat ca una. Lipsa de interes acordată acestui subiect este unul dintre motivele pentru care sute de elevi nu pot ajunge la şcoală, fiindu-le luat dreptul la educaţie”, transmit asociaţiile de elevi într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii elevilor susţin că timp de doi ani, Guvernul a încălcat legea, refuzând să asigure banii necesari transportului gratuit al navetiştilor. Aceştia mai spun că la nivelul proiectului de rectificare bugetară aceste sume sunt din nou omise.

”Abandonul şcolar este constant în creştere, însă Guvernul refuză să ia măsuri în acest sens. În acest context, elevii navetişti ce provin dintr-o familie fără posibilităţi materiale sunt lăsaţi de izbelişte de către stat, ajungând în imposibilitatea de a ajunge la şcoală.

Batjocura Guvernului în legătură cu transportul gratuit al elevilor vine la un an după adoptarea OUG 50/2021, ordonanţă prin care a fost blocată asigurarea gratuităţii elevilor navetişti. Solicităm Guvernului să acorde sumele necesare transportului gratuit al elevilor prin rectificarea bugetară!”, mai transmit asociaţiile elevilor.

Reamintim că Guvernul a aprobat joi rectificarea bugetară, despre care premierul Nicolae Ciuca a afirmat că este una pozitivă, fiind avute în vedere toate solicitările ministerelor şi priorităţile generate de contextul actual.

Citeşte şi Rectificare bugetară. Nicolae Ciucă: „Au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale”