Un elev a fost strivit de un dulap la o şcoală din Bucureşti. Copilul de 8 ani a fost transportat de urgenţă la spital

Incident grav, produs luni dimineaţă la Şcoala Gimnazială nr. 206 din cartierul Drumul Taberei din Bucureşti. Un dulap a căzut peste un elev de doar opt ani. Copilul a fost transportat la spitalul "Grigore Alexandrescu" cu fractură de antebraţ.

17 mai 2021, 10:39
Un elev a fost strivit de un dulap la o şcoală din Bucureşti. Copilul de 8 ani a fost transportat de urgenţă la spital

Un elev a fost strivit de un dulap la o şcoală din Bucureşti. Profesorii au sunat la 112, iar la faţa locului a intervenit de urgenţă o ambulanţă.

„Incidentul de la Școala nr. 206 s-a petrecut înainte de începerea cursurilor. Elevul a intrat în sala de clasă, iar învățătoarea era în dreptul uşii. În acel moment, dulapul a căzut peste el. A fost apelat serviciul de ambulanţă, iar mama este cu copilul”, a declarat Gianina Georgescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie

După acordarea primului ajutor, elevul a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Despre cazul elevului rănit la şcoala gimanzială nr. 206 a vorbit şi ministrul Educaţiei. Sorin Cimpeanu a anunţat că elevul de 8 ani este internat pe secţia de neurochirurgie a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, că i s-au făcut mai multe investigaţii medicale.

„Băiatul are fractură de antebraţ, nu a fost nevoie de terapie intensivă, are o fractură de antebraț, ste conştient şi se continuă investigaţiile”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„E absolut regretabil acest incident, dar pot să vă spun că la Spitalul Grigore Alexandrescu copilul se află pe mâini bune. Evident că dulapurile în clasă trebuie ancorate de pereți. Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez întrebări Inspectoratului Școlar al Municipiului București care are datoria de a comunica înaintea ministrului Educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, trebuie să aibă loc o cercetare, dincolo de cea internă.

„O cercetare făcută de organele de poliție. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenția cuvenită, să se aplice sancțiunile de rigoare, să nu se mai repete”, a precizat Cîmpeanu.

La Şcoala Gimnazială nr. 206 va fi deschisă o anchetă pentru a se stabili cum s-a produs accidentul.

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 şi conform declaraţiilor ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, toţi elevii şcolilor şi liceelor din Capitală ar putea reveni fizic în bănci de miercuri. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie la trei zile de la marea realaxare a măsurilor anti-COVID în România.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să modifice ordinul comun de ministru Educație-Sănătate în sensul în care referința pentru revenirea fizic în bănci a tuturor elevilor să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

„Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)
Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala”, a anunşat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Românii spun că au fost păcăliți de o cunoscută agenție de turism. Au achiziționat bilete de avion și au fost nevoiți să suplimenteze considerabil suma