Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie

Rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a scăzut sub 1 la mie, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

17 mai 2021, 10:20
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie la trei zile de la marea realaxare a măsurilor anti-COVID în România. Conform DSP, rata de incidenţă covid a ajuns luni la 0.94 cazuri la mia de locuitori în Capitală.

Citeşte şi: Petreceri în Centrul Vechi al Capitalei şi pe litoral după relaxarea restricţiilor COVID. Covoare de gunoaie lăsate de petrecăreţi

După ce numărul cazurilor COVID a scăzut simţitor în ultimele săptămâni, autorităţile au decis că este timpul pentru marea relaxare a restricţiilor în România.

Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în spaţii deschise neaglomerate. Masca rămâne obligatorie în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun.

 

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie. În ce locuri rămâne masca obligatorie

În Bucureşti, pe lângă piete, târguri, purtarea măştii de protecţie va rămâne obligatorie şi în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 50 metri pentru cei care staţionează în zonă, mai exact pentru cei care vin să-i ia pe copii de la şcoală sau gradiniţă.

„În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii, acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Iniţial se vorbea şi despre obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în parcuri sau în Centrul Vechi, dar prefectul Capitalei a anunţat că deocamdata „se va monitoriza situaţia, vor fi făcute observări şi probabil ca într-o saptamana vom veni cu precizari suplimentare”.

Citeşte şi: Marea relaxare în România. Ce restricţii au fost eliminate de astăzi. Zeci de tineri au sărbătorit în Piaţa Constituţiei