Eleva care a dat BAC-ul desculță avea adidași Off White. Profesorii au crezut că înscrisurile specifice mărcii sunt ”surse de informare”

S-a elucidat misterul în cazul elevei care a dat BAC-ul desculță. Ea avea adidași Off White, iar profesorii au considerat că înscrisurile specifice acestei mărci de adidași pot fi ”surse de informare”. Altfel spus, au considerat că și-a făcut copiuțe pe încălțări.

06 iul. 2023, 19:10
Eleva care a dat BAC-ul desculță avea adidași Off White. Profesorii au crezut că înscrisurile specifice mărcii sunt ”surse de informare”

Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, Florian Lixandru, a explicat care a fost misterul din spatele cazului fetei care a susținut examenul de Bacalaureat fără încălțări. El susține că fata a decis de una singură să renunțe la adidași, astfel încât să nu aibă probleme cu profesorii care ar fi putut crede că înscrisurile specifice, de pe acest tip de adidași, să fie considerate ”copiuțe”.

Citește și  Ce notă a luat un elev la Evaluarea Națională după contestații, după ce inițial primise 6,60. „Acum are șanse să intre la liceul la care își dorește”

„Nu s-a făcut nicio percheziţie. Am avut o situaţie în care o elevă avea o pereche de adidaşi în care atârnau nişte mini-cărţi cu anumite texte scrise pe acele cărticele. Dar nu a fost percheziţie şi de bunăvoie a decis să se descalţe”, a explicat Lixandru, citat de observatornews.ro.

Ce sunt adidașii Off White

Adidașii Off White, pe care îi purta tânăra, sunt unii scumpi, o pereche costând câteva sute de euro. Există chiar sortimente care costă mai mult de 500 de euro. Caracteristica acestui tip de adidași este aceea că au lipite pe partea din faţă nişte bucăţi de material textil, patch-uri, cu logo-ul, un motto şi alte detalii de brand.

Chiar dacă sunt la modă printre tinerii bucureșteni, profesorii au considerat că înscrisurile pot reprezenta surse de inspirație, iar fata ar fi decis să se descalțe, pentru a nu risca să nu fie primită în examen.

Citește și  Rezultate Bacalaureat 2023. Doar 56 de medii de 10 pentru absolvenții de liceu față de 222 cât au fost anul trecut

Indiferent, însă, de motivul care a condus la această situație, ea nu mai poate fi repetată în viitor, urmând se fie găsite soluții pentru ca elevii să nu mai aibă teama că ar putea să fie nevoiți să se descalțe pentru a susține un examen.

De asemenea, Florian Lixandru a vorbit și despre  modalitatea de securiza procedura de transmitere a subiectelor, pentru a nu mai exista suspiciuni că acestea ar fi fost divulgate în avans, așa cum s-a întâmplat în acest an.

„Procedurile vor fi îmbunătăţite şi numărul de subiecte pentru anul viitor va fi considerabil mai mare, astfel încât să nu mai existe nicio suspiciune. (…) Vor fi îmbunătăţite procedurile în ceea ce priveşte elaborarea şi transmiterea subiectelor în dimineaţa examenului”