Eleva care a născut între probele de la BAC vine cu sfaturi pentru mamele minore: „Să nu renunțe orice ar fi la școală, copilul, chiar dacă vine, nu te oprește din nimic”

O elevă de 19 ani, dintr-un orășel din regiunea Moldovei, a adus pe lume un băiețel între probele de la Bacalaureat și a luat examenul cu media 6,63. Fata a susținut proba la Geografie pe patul maternității.

07 iul. 2023, 16:57
Eleva care a născut între probele de la BAC vine cu sfaturi pentru mamele minore: „Să nu renunțe orice ar fi la școală, copilul, chiar dacă vine, nu te oprește din nimic”

Alexandra a început să aibă contracții chiar înainte de proba de la Matematică, care a avut loc pe 27 iunie. A rezistat o jumătate de oră și a mers direct la spital.

Alexandra a început să aibă contracții cu jumătate de oră înainte să se încheie proba de la Matematică de la Bac, pe 27 iunie. A mai rezistat o jumătate de oră și apoi a mers direct la spital.

„Am făcut o ecografie și doamna doctor a spus că am început să am dilatație. La o oră jumătate după ce am ieșit de la Bac am născut. Adică am avut două ore de travaliu. Înainte eram speriată că nu știam cât ține. Am avut dureri mari în alea două ore, dar a trecut foarte repede, iar doamna doctor a fost lângă mine și nașterea a decurs bine”, a povestit fata.

Citește și Locatari deranjați de vecinii care se iubesc zgomotos. Iubăreții, amenințați cu poliția dacă nu respectă orele de liniște: „Rugăm vecinii care urlă de trezesc și morții să fie mai silențioși”

Adolescenta a adus pe lume un băiat sănătos, de 3,6 kilograme care a avut nota 9 la naștere.

A născut un băiat sănătos de 3,6 kilograme care a primit la naștere nota 9. „Fiindcă n-a plâns, era prea liniștit”, explică tânăra mamă, care vede și ea ironia în asocierea dintre notele lor, ale părinților, și cea dată la naștere copilului.

„Tatăl a reușit și el să ia Bac-ul, avem doar trei sutimi diferență, el are 6,60, eu, 6,63. Am învățat împreună înainte de Bac”, a mai spus Alexandra.

Absolventa a avut 6,25 la Română, 5,95 la Matematică și cea mai mare notă la Geografie, 7,70. Ca să promovezi examenul de maturitate trebuie să ai media aritmetică a celor trei probe scrise mai mare de 6 și fiecare notă mai mare de 5.

Citește și Marius Budăi anunţă amenzi de 10.000 de lei după anchete la azilele groazei. Noi stenograme cutremurătoare

„Am luat notă destul de bună la materia la care am susținut examenul în spital – 7,70, Geografie. Ba chiar când am susținut proba în spital am avut mai puține emoții ca la probele din clasă, doamnele supraveghetoare au fost foarte drăguțe cu mine”, a povestit eleva.

Diriginta a știut de sarcină și a sprijinit-o, însă alți profesori nu au fost anunțați. Adolescenta a fost la un pas să lase ultima probă a examenului maturității pentru toamnă, dar a reușit să se mobilizeze și să dea examenul.

„Doamna doctor m-a ajutat mult, eu eram indecisă dacă să dau examenul și dumneaei mi-a spus: ai timp, te odihnești, eu îți fac cererea și mâine dai Bacalaureatul. Am urmat sfatul ei și l-am dat”.

Diriginta a fost cea care a ajutat-o cel mai mult, dar a păstrat și discreția.

„Mi-a fost mult alături, m-a ajutat cu tot ce a putut, mi-a spus să o solicit când am nevoie de un sfat, m-a ajutat și cu actele cu prenatalul. Profesorii ceilalți nu prea au știut, a fost un șoc și pentru ei când au aflat, eu aveam și burta micuță, slăbuță, nu s-a observat. Dar sunt destul de mândri că, chiar dacă am fost însărcinată, am reușit să iau Bac-ul”.

Tânăra a avut un sfat și pentru alte eleve care sunt însărcinate și urmează să aducă pe lume un copil. Ea le-a sugerat să nu renunțe la școală.

„Să nu renunțe orice ar fi la școală, copilul, chiar dacă vine, nu te oprește din nimic. Eu însărcinată fiind am putut și să învăț, și să merg la școală. Doar dacă e o sarcină cu probleme cred că ar fi mai dificil, dar nu trebuie să renunțe la școală pentru nimic! Să aibă grijă la sănătate, să verifice mereu sarcina, ca să fie sigure că bebelușul e bine. Și orice ar fi, să nu renunțe la școală!”.