Elevă, dată în judecată de profesoara de la şcoală. Vezi ce mesaj i-a scris fata într-un eseu

O profesoară de la Colegiul Racoviţă din Iaşi şi-a chemat în instanţă propria elevă din cauza unui eseu.

22 nov. 2016, 09:42

O profesoară de la Colegiul Racoviţă din Iaşi s-a simţit ofensată de ceea ce i-a scris o eleva în lucrare şi pentru acest lucru îi cere daune morale în instanţă. Potrivit reporteris.ro, profesoara Bălan a cerut elevilor să realizeze un eseu în care să împărtăşească impresiile acumulate în cei patru ani. Se pare că nu toate părerile au fost uşor de digerat de către profesoară. Teodora a compus un eseu original în care a explicat că-şi respectă diriginta, dar şi-a manifestat o nemulţumire.

„O profesoară nu trebuie să fie nutriţionist şi mamă şi poliţist. Eu nu sunt ca alţii să vă pup în c..r”, a scris eleva în eseu. Cadrul didactic s-a simţit lezat, motiv pentru care s-a adresat magistraţilor de la Judecătoria Iaşi cărora le-a cerut să o oblige pe elevă să-i achite daune morale.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a precizat că astfel de conflicte trebuie rezolvate de conducerea şcolilor. „Nu avem cunoştinţă de acest proces. Cu siguranţă, opţiunea pentru justiţie este una personală, pe care nu o comentăm, cu atât mai mult cu cât nu avem detalii despre situaţia prezentată de dumneavoastră. Relaţiile interumane sunt complexe, este posibil să apară divergenţe de opinii şi chiar conflicte între profesori şi elevi, dar acestea se soluţionează, de obicei, la nivelul şcolilor”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

Citeşte şi: Profesoara acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev a fost despăgubită cu mii de euro în instanţă