Elevă din Alba cu 10 la Bacalaureat admisă la King’s College London. Îşi doreşte să lucreze la ONU

Una din cele două absolvente din Alba cu media 10 la examenul de Bacalaureat, Andra Teodora Jurju, admisă la King´s College London, îşi doreşte să lucreze în domeniul relaţiilor internaţionale la ONU.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 12:06
Elevă din Alba cu 10 la Bacalaureat admisă la King’s College London. Îşi doreşte să lucreze la ONU

Andra Teodora a absolvit Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi a obţinut media 10 la Bacalaureat cu toate că din clasa a IV-a până în a X-a a trăit în Italia.

„Probele la Bacalaureat au fost aşa cum mă aşteptam, accesibile. O pregătire consistentă şi progresivă, dar în primul rând coerentă şi preventiv gândită m-a ajutat să obţin rezultatele optime pe care mi le doream. A fost însă puţin mai greu, deoarece m-am mutat, din nou, în România când eram în clasa a X-a”, a declarat Teodora, potrivit MEDIAFAX.

Vacanţa de vară a început pentru ea marţi, după publicarea rezultatelor, deoarece este admisă la King´s College London la profilul Dezvoltare Internaţională, pe baza scrisorilor de recomandare şi de intenţie, a atestatului de limbă engleză IETLS, respectiv a mediei obţinute la BAC.

„Studiile de dezvoltare internaţională analizează transformările sociale, politice şi economice implicate în dezvoltare şi probleme cheie precum globalizarea, inegalitatea, sărăcia, relaţiile de gen sau degradarea mediului. Am ales Marea Britanie şi în special King´s College London deoarece această universitate se afla în Russell Group. Aici învăţământul este dus la un nivel bun şi, evident, atenţia se canalizează asupra exponenţilor care au ceva de oferit, iar vocea studenţilor contează”, a explicat decizia luată.

Vrea să plece din ţară deoarece învăţământul românesc are „numeroase fisuri şi este complet dezorganizat”, iar „atenţia acordată educaţiei este insuficientă”.

Nici după terminarea studiilor nu s-ar mai întoarce în ţară şi spune că îşi doreşte să lucreze în domeniul relaţiilor internaţionale, exemplificând organizaţii şi instituţii precum ONU, UNICEF, Parlamentul European, ILGA sau International Federation for Human Rights.

Cealaltă elevă din Alba cu 10 la Bacalaureat, Georgiana Maria Medruţ, absolventă a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, nu vrea să studieze în străinătate „deoarece avem o ţară superbă, dar care are nevoie de o schimbare şi de oameni hotărâţi să facă acest lucru”.

Pentru ea, vacanţa nu a început deoarece urmează să susţină admiterea la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, dorind să devină apoi magistrat.