Eleva din Gheorgheni care ar fi avut relaţii sexuale cu alţi elevi a fost şantajată

Rezultatele anchetei Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita, făcute publice marţi, în cazul elevei din Gheorgheni care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi adolescenţi, tot elevi, arată că aceasta a fost ameninţată, bătută şi şantajată cu înregistrări video realizate fără ştirea ei, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 15:33
Eleva din Gheorgheni care ar fi avut relaţii sexuale cu alţi elevi a fost şantajată

Inspectorul şcolar general Frencz Salamon Alpar a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ancheta corpului de control al instituţiei pe care o reprezintă s-a încheiat, rezultând că adolescenta de la şcoala „Sfântul Nicolae” a fost ameninţată, bătută şi şantajată cu înregistrări video realizate fără ştirea ei.

„Eleva a declarat că a fost bătută de două ori, ameninţată şi apoi şantajată cu filmări video care vor fi publicate în cazul în care ea va refuza să întreţină alte raporturi sexuale sau va spune cuiva ceva şi, de frică, nu a spus nimănui nimic, nici dirigintelui, nici părinţilor”, a declarat inspectorul şcolar general harghitean, adăugând că, în timpul anchetei, s-au purtat discuţii cu directorul şcolii, cu diriginţii copiilor – în prezenţa părinţilor lor – implicaţi în scandalul cu conotaţii sexuale, cu psihologul şcolii, urmărindu-se, în paralel, numărul absenţelor nemotivate ale elevilor şi înregistrările camerelor de supraveghere instalate în şcoală.

Ancheta ISJ a arătat că niciunul dintre raporturile sexuale nu a fost întreţinut în incinta unităţii de învăţământ, şi nici în timpul programului şcolar.

Potrivit anchetei, adolescenta a întreţinut raporturi sexuale cu 11 elevi, patru de la liceul în care învaţă, „Sfântul Nicolae”, patru de la Grupul Şcolar de Construcţii Maşini din Gheorgheni, unul de la Liceul „Salamon Erno” din localitate şi doi de la şcoala generală din comuna Voşlobeni.

„Şcolile de unde provin aceşti copii vor fi monitorizate atent până la sfârşitul anului şi, în paralel, vom lua măsuri suplimentare de consiliere din toate punctele de vedere. Cei implicaţi în acest scandal au fost sancţionaţi pentru absenţe nemotivate cu scăderea notei la purtare. Aşteptăm să se finalizeze şi ancheta Poliţiei şi apoi şcoala va lua măsurile care se impun”, a spus Ferencz Salamon Alpar.

De asemenea, a fost finalizată şi ancheta declanşată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, în urma căreia asistenţii sociali au constatat că nu există motive întemeiate pentru soaterea minorei din familie.

„Concluzia finală a anchetei noastre a fost că nu sunt probleme care să facă necesară scoaterea fetei din familie, pentru că mama s-a arătat procupată de ea, fata nu a dorit în niciun caz să fie scoasă din familie, i s-a oferit consiliere psihologică, dar a spus că merge deja la un psiholog din oraş cu care se simte bine şi nu doreşte să-l schimbe”, a declarat, la rândul său, directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltan.

Poliţia Gheorgheni continuă ancheta în acest caz.

Poliţia, Inspectoratul Şcolar Harghita şi Protecţia Copilului au făcut anchetele în cazul elevei de 15 ani de la o şcoală din Gheorgheni care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi elevi, în acest caz fiind cercetată şi o fată cu un an mai mare, care ar fi lovit-o.