Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți. Anamaria este cântăreață de muzică populară

Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți. Anamaria Pteancu este absolventă a Liceului de Arte „Aurel Popp” și a aflat de curând că este admisă la cinci facultăți din țară. Ceea ce nu știe lumea este că tânăra este și cântăreață de muzică populară.

26 iul. 2023, 22:50
Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți. Anamaria este cântăreață de muzică populară
Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți

Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți. Ea a fost admisă la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, respectiv la Facultatea de Interpretare Muzicală, specializara Artele Spectacolului Muzical(regie) și Facultatea Teoretică, specializarea muzică.

Citește și: A riscat și a câștigat. Eleva care a obținut punctaj maxim la BAC după contestație. „Știam că am lucrarea perfectă. Mi s-a făcut dreptate”

Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți

Cea de-a treia facultate la care Anamaria a fost admisă este Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Balyai din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, specializarea Etnologie tot din cadrul Universității Babeș Balyai din Cluj Napoca și, de asemenea, a promovat și examentul de admitere a Facultății de Istorie din București.

În cele din urmă, sătmăreanca a decis să rămână la două facultăți din cele cinci și anume la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Balyai din Cluj Napoca, dar și la specializarea Artele Spectacolului muzical, din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca.

Anamaria Pteancu este și foarte talentată, fiind invitată la diverse emisiuni și festivaluri, ca interpretă de muzică populară, potrivit Gazeta de Nord-Vest.ro.

Emanuela Toda, singura elevă din Alba care a luat 10 la Bacalaureat

Emanuela Toda este absolventă a Colegiului „Avram Iancu” din Câmpeni, un oraș din Munții Apuseni, fiind singura elevă din județul Alba care a obținut nota 10 la Bacalaureat.

Eleva s-a pregătit în toți cei patru ani de liceu și întotdeauna a avut cea mai mare medie din clasa sa, fiind de părere că examenul de Bacalaureat a fost destul de accesibil.

Examenul de Bacalaureat a fost destul de greu, cel puțin la nivel de idee. În sine, e destul de accesibil, dar societatea a creat în jurul lui o bulă de stres care pune presiune pe tine la fiecare pas. De aceea, emoțiile cele mai mare le-am avut înainte sa primesc subiectele, după fiind doar un alt exercițiu pentru care ma pregătisem deja. Subiectele de anul acesta mi s-au părut accesibile.

Au avut și puncte dificile, dar o nota de trecere era ușor de obținut.Ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost faptul ca pe parcursul celor 4 ani de liceu am învățat constant, clasa a 12-a reprezentând doar un an în care am recapitulat ce învățasem deja.

Am avut norocul sa am parte de cei mai buni profesori la materiile de bac, profesori care s-au ocupat din timp de noi, ne au ajutat sa înțelegem materia și au avut răbdare cu sufletele noastre de copil. În plus, la română m-a ajutat mult participarea la Olimpiada Națională ‘Lectura ca abilitate de viață’.

În cadrul pregătirii mele pentru aceasta mi-am dezvoltat abilitatea de a ma exprima, de a ma juca cu cuvintele, capacitate care mi-a fost de folos la redactarea lucrării de bac. Mai departe as vrea sa merg la UBB la Facultatea de Matematica și Informatica pe secțiunea de Informatică”, a declarat Emanuela Toda. (Vezi AICI imagini cu Emanuela)