Alertă la încă o şcoală din Dolj. Elevi cu simptome de intoxicaţie după o dezinsecţie în sălile de curs

Nouă elevi ai Liceului Teoretic "Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni au ajuns la spital după ce au prezentat stări de greață, de vomă și iritații ale căilor respiratorii. Este al doilea caz de elevi posibil intoxicați, înregistrat miercuri, în Dolj, unde autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, la Daneți, după ce elevilor unei clase au ajuns la spital.

12 feb. 2020, 10:05
Alertă la încă o şcoală din Dolj. Elevi cu simptome de intoxicaţie după o dezinsecţie în sălile de curs

Nouă elevi de clasa a IV-a ai Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni care au prezentat stări de greață, de vomă și iritații ale căilor respiratorii au ajuns la spitalul orășenesc și la Spitalul Municipal din Craiova, pentru investigații medicale. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, cauza posibilă a problemelor acuzate de copii este utilizarea unui dezinfectant folosit în urma unor cazuri de varicelă.

Citeşte şi: Elevi intoxicaţi posibil cu o substanţă folosită la curăţenie. Plan ROŞU de intervenţie la o şcoală din Dolj

Tot miercuri, autoritățile doljene au activat Planul Roșu de intervenție la Școala Daneți din judeţul Dolj după ce 17 elevi s-au simţit rău şi prezentau simptomele unei intoxicații. Din primele informaţii, copiii s-ar fi intoxicat cu substanțe provenite de la produsele de curățat.