Elevi din Iaşi şi Bucureşti, medaliaţi cu AUR la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Paris. Medalii şi la Olimpiada Internațională de Chimie 2022

Elevii români obţin tot mai multe medalii la olimpiade internaţionale. O performanţă notabilă au obţinut şi elevii Daniel Hanganu de la Colegiul Naţional Iaşi şi Radu Andrei Brădăţeanu de la Colegiul Sfântul Sava din Bucureşti. Ambii au luat medalia de aur la cea de-a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie de la Paris.

18 iul. 2022, 15:37
Elevi din Iaşi şi Bucureşti, medaliaţi cu AUR la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Paris. Medalii şi la Olimpiada Internațională de Chimie 2022

Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

„Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania.

Citeşte şi: Olimpiada Internațională de Fizică 2022. Locul doi la nivel mondial pentru elevii români. Mesajul ministrului Educaţiei

Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean.

„Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iaşi, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfăşurată la Colegiul Naţional Iaşi sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. De peste un deceniu, pregătirea teoretică şi practică a elevilor care reprezintă România la competiţiile internaţionale de geografie se realizează la Iaşi. Lotul României obţine în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretică, proba practică şi testul multimedia, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz”, se precizează într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.

Citeşte şi: Elevii români, cei mai buni din Europa la matematică. Au reuşit cea mai mare performanţă din ultimii 25 de ani la Olimpiada Internaţională, mesaje de la premierul Ciucă şi ministrul Câmpeanu

La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări.

Conform documentului, Olimpiada Internaţională de Geografie (iGeo) este o competiţie anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani din întreaga lume.

„Olimpiada Internaţională de Geografie – IGeo este o competiţie destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapă mondială în cadrul căreia cei mai pasionaţi şi talentaţi elevi din ţările participante îşi pot demonstra cunoştinţele, dar şi deprinderile geografice practice, competiţia promovând contactele profesionale în cadrul comunităţii educaţionale geografice globale. La această ediţie au participat un număr de 209 tineri pasionaţi de geografie, din 54 de ţări. Ediţia 2023 va avea loc în Indonezia. Felicitări elevului Daniel Hanganu, doamnei profesor Cornelia Fiscutean şi şcolii de geografie ieşene! Felicitări tuturor elevilor care au reprezentat ţara noastră la Olimpiada Internaţională Paris 2022 şi profesorilor coordonatori ai lotului României”, se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2022, organizată de China și desfășurată online, au luat 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz, a anunţat profesoara Daniela Bogdan, conform Edupedu.ro.

  • Alexandru Catalin Dianu de la Liceul Internațional de Informatică, București – aur
  • Vlad Iova de la Colegiul Național “Emanuil Gojdu”, Oradea – aur
  • Teodor Padureanu de la Colegiul Ferdinand I, Bacău – argint
  • Vlad Gabriel Ristache de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” – bronz