Olimpiada Internațională de Fizică 2022. Locul doi la nivel mondial pentru elevii români. Mesajul ministrului Educaţiei

Elevii români au obţinut din nou rezultate spectaculoase la Olimpiada Internaţională de Fizică. Echipa României s-a clasat pe locul doi la nivel mondial.

18 iul. 2022, 08:28
Olimpiada Internațională de Fizică 2022. Locul doi la nivel mondial pentru elevii români. Mesajul ministrului Educaţiei
Olimpiada Internațională de Fizică 2022, locul doi pentru elevii români

Olimpiada Internațională de Fizică 2022. Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint. Anul acesta, Olimpiada s-a ţinut online şi a fost organizată de Elveţia.

Olimpiada Internaţională de Fizică 2022. Sorin Cîmpeanu: „Un alt rezultat excepţional al elevilor români”

Citeşte şi Elevii români, cei mai buni din Europa la matematică. Au reuşit cea mai mare performanţă din ultimii 25 de ani la Olimpiada Internaţională, mesaje de la premierul Ciucă şi ministrul Câmpeanu

Ministrul Educaţiei i-a felicitat pe elevii români pentru rezultatele deosebite de la Olimpiada Internaţionlă de Fizică de anul acesta.

„Un alt rezultat excepțional al elevilor români. La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa. A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi”, a scris Sorin Cîmpeanu pe reţelele de socializare.

Potrivit ministrului Educaţiei, echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

De asemenea, dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur. Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur.

Citeşte şi Noua lege a Educației: Proiect major asumat de către Sorin Cîmpeanu

Premierul Nicolae Ciucă laudă performanţa elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică

Nicolae Ciucă a declarat că performanţa elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022) precum şi cea a tinerilor din lotul naţional de matematică arată valoare şcolii româneşti.

„Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor! Performanţa lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul naţional de matematică, ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti, a dascălilor cu vocaţie şi a elevilor orientaţi spre excelenţă, dar şi nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educaţie. Reforma educaţiei, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare.

Pe de o parte, susţin performanţa şi excelenţa şi, în egală măsură, asigură acces la educaţiei fiecărui copil din România, potrivit abilităţilor şi potenţialului fiecăruia. Însă cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de ţară ”România Educată” este să pregătească tinerele generaţii pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice şi economiei viitorului.

Încurajăm însuşirea competenţelor digitale şi antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea şi deprinderea de a învăţa continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generaţie de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaştere a următorilor ani, într-o economie competitivă şi o piaţă a muncii în continuă dinamică”, a scris premierul pe pagina de Facebook.