Elevi fără corn şi lapte, la Sibiu. Programul întârzie să fie aplicat din cauza birocraţiei

Anul şcolar a început fără lapte şi corn la Sibiu. Autorităţile nu au reuşit să găsească furnizori pentru produsele destinate şcolarilor, şi asta, din cauza birocraţiei. Acum elevii vor trebui să aştepte o lună.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 13:59
Elevi fără corn şi lapte, la Sibiu. Programul întârzie să fie aplicat din cauza birocraţiei

„Este a treia zi şi încă nu a sosit pacheţelul format din lapte şi corn. Noi mai trebuie să aşteptăm puţin până se rezolvă toate problemele”, le explică o profesoară elevilor.

Planurile autorităţilor au fost date peste cap de birocraţie. Prima licitaţie a fost contestată, iar acum Consiliul Judeţean derulează altă licitaţie publică. Procedura este însă una de durată.

„La 1 octombrie sperăm să primească şi laptele şi cornul, iar în anul acesta, din diverse motive pe care nu vreau să le comentez, documentaţia a fost contestată”, a precizat Ioan Banciu, vicepreşedintele CJ Sibiu.

Nu este pentru prima oară când şcolarii nu au parte de lapte şi corn. „De obicei nu vine întodeauna din prima zi, nu s-au încheiat reglementările ăstea legate de lapte şi corn, dar probabil că vor veni cât de curând. Nu e prima dată… Nu mai reţin sigur dacă anul trecut sau acum doi ani, dar în orice caz nu a fost chiar din prima zi”, spune Nicolae Salade, director al unei şcoli sibiene.

Autorităţile vor cheltui 7 milioane de lei pentru programul cornul şi laptele.