Elevii români au obţinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design

O echipă de elevi români de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti a obţinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design cu proiectul Selene Expandable Space Orbital Settlement.

09 apr. 2014, 11:53
Elevii români au obţinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design

Potrivit unui comunicat remis miercuri presei, echipa a fost formată din elevii în clasa a XI-a Günşahin Deniz, Iov Ştefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segărceanu Călin Constantin, Tache-Codreanu Andrei.

În urma rezultatului obţinut, elevii sunt invitaţi să participe la ISDC 2014 (Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială) care va avea loc între 14 şi 18 mai în Los Angeles, California, scrie Agerpres.

Pentru deplasarea la conferinţa ISDC, echipa va fi susţinută de mai multe firme din România, între care şi PRAS Consulting. „Iniţiativa PRAS Consulting de a susţine pentru al doilea an participarea echipei româneşti la această conferinţă are la bază dorinţa de promovare şi dezvoltare a tinerilor pasionaţi de tehnologie. După ce anul trecut, au participat cu proiectul numit ‘Theia’ şi au obţinut o menţiune, echipa de anul acesta şi-a îmbunătăţit evident performanţa şi merită felicitată. PRAS Consulting este şi anul acesta alături de aceşti tineri şi îi susţine în continuare, pentru munca şi pasiunea cu care s-au implicat în aceste proiecte”, precizează comunicatul Pras Consulting.

NASA Ames Space Settlement Design Contest este deschis echipelor de elevi care îşi prezintă proiectele de construire a unor colonii spaţiale, folosind pentru aceasta cunoştinţe complexe de fizică, matematică, ştiinţe spaţiale, ştiinţa mediului, precum şi multe alte discipline. În cadrul ediţiei din 2014 au fost trimise peste opt sute de lucrări din mai multe ţări, iar participarea echipelor din România a fost excepţională, mai multe dintre ele câştigând premii importante.