Elevi români medaliaţi cu aur şi argint la Olimpiada Europeană de Informatică

Publicat: Vineri, 30 August 2019 19:09 // Actualizat: Vineri, 30 August 2019 19:09 // Sursa: romaniatv.net

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi o medalie de argint la a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 23 - 29 august la Maribor (Slovenia).

Foto: Facebook

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie, jud. Hunedoara).

Alexandru Luchianov, distins şi anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima poziţie în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil.

Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la ediţia din 2018).

Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu - team leader) şi Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil" din Buzău - deputy leader).

La competiţie au participat 90 de elevi din 24 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscrişi elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H