Elevi traficanţi de etnobotanice, săltaţi de mascaţi

Procurorii DIICOT au reţinuţi 40 de persoane, printre care mai mulţi liceeni din Bacău pentru trafic de droguri. Ei au fost prinşi după ce au vândut prafuri unui poliţist sub acoperire. Elevii erau folosiţi în reţea, în special, pentru distribuirea mărfii.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 05:54
Elevi traficanţi de etnobotanice, săltaţi de mascaţi

Un dealer de droguri care distribuia în licee, prin intermediul unui elev, substanţe psihotrope, a fost reţinut de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au descins, joi, la şapte locuinţe din municipiul Bacău, de unde au ridicat 580 de ţiple din plastic sau aluminiu conţinând diverse substanţe (pulbere albă sau substanţă vegetală mărunţită), 1,833 de kilograme de substanţe de aceleaşi tipuri, 40 de comprimate, 40 dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, sumele de 36.027 lei şi 1.650 de euro, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă.

Membrii grupării au vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, potrivit România TV. Traficanţii preferau să vândă etnobotanicele în licee acolo unde nu duceau lipsă de clienţi.

Capii reţelei, dar şi distribuitorii, majoritatea lor liceeni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv..

„În urma investigatiilor DIICOT s-a ajuns la concluzia că în Bacău câţiva copii ca să nu zic altfel, consumau etnobotanice. Din păcate şi clientul meu se află printre aceştia. Ordonanţele de reţinere s-au dat şi urmează să facem toate cercetarile şi să administrăm toate probele în acest caz”, a declarat Petru Ivaşcu, avocatul unuia dintre cei reţinuţi.