Elevii ar putea avea o nouă vacanță de două săptămâni. Propunerea făcută de USR-PLUS la Cotroceni vorbește și de decalarea examenelor naționale din vară!

La consultările de la Cotroceni cu privire la numirea unui nou premier, USR-PLUS a venit cu un proiect prin care propune o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mia de locuitori.

11 oct. 2021, 18:09
Elevii ar putea avea o nouă vacanță de două săptămâni. Propunerea făcută de USR-PLUS la Cotroceni vorbește și de decalarea examenelor naționale din vară!

Elevii ar putea avea o nouă vacanță de două săptămâni. Useriștii vor prelungirea școlii în vară și decalarea cu două săptămâni „a examenelor de bacalaureat și de capacitate”.

Elevii ar putea avea o nouă vacanță de două săptămâni. Propunerea făcută de USRPLUS la Cotroceni pentru stoparea exploziei cazurilor COVID în România!

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie, după cele două săptămâni, este una dintre propunerile expuse drept  „măsuri ferme pentru limitarea transmiterii”, în documentul USR-PLUS prezentat luni la Cotroceni, la consultările cu partidele politice organizate de președintele Klaus Iohannis.

Documentul, care are nu mai puțin 17 pagini și se numește „Propuneri USR pentru un program de guvernare PNRR+”. În capitolul 1, Criza sanitară – managementul pandemiei, închiderea școlii pentru două săptămâni măsura numărul 3 propusă în ceea ce se cheamă „Plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii”.

-Act normativ care stabilește profilul viitorului cadru didactic privind competențele digitale și modul de evaluare a competenței digitale la examenele școlare.
-Act normativ privind evaluarea competențelor digitale ale elevilor
Termen: 2022
-Ținte PNRR pentru digitizalire educație: dotarea a 5.200 de școli cu resurse tehnologice pentru laboratoare IT;
-Operaționalizarea a cel puțin 1.100 de laboratoare SMART.
-Reforma guvernanței sistemului de învățământ preuniversitar și profesionalizarea managementului școlar
-În 2023, guvernul trebuie să adopte Planul de Acțiune privind reforma guvernanței școlare. USR va insista ca acest program să aibă o orientare cu adevărat reformistă, potrivit obiectivelor anunțate în programul de guvernare: transferul atribuțiilor de la inspectorate la consiliile de administrației, putere reală la nivelul școlii, la profesori și părinți, responsabilizarea actorilor care sunt cel mai apropiați de elevi”.

Conducerea USR a decis, luni, ca formaţiunea să meargă cu propunerea Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, la consultările de la Palatul Cotroceni şi cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că președintele Klaus Iohannis a rămas neplăcut surprins de faptul că partidele nu au negociat între ele, înainte de consultări. Cioloș a explicat că poziția exprimată de USR a fost aceea că actuala coaliție de guvernare trebuie să continue.

Citește și: USR, după negocierile cu Iohannis: „România trebuie guvernată, anticipatele nu sunt o prioritate”