Elevii au început să primească banii de navetă pentru luna noiembrie. Când vin banii pentru decembrie

Unele școli din țară au început să împartă elevilor bani pentru navetă, pentru luna noiembrie. În zilele următoare elevii vor primi în avans şi banii aferenţi lunii decembrie 2022.

13 dec. 2022, 14:48
Elevii au început să primească banii de navetă pentru luna noiembrie. Când vin banii pentru decembrie

Elevii au început să primească banii de navetă. Începând cu data de 12 decembrie, școlile trebuie să le dea elevilor până la 342 de lei pentru navetă, în avans, pentru luna aceasta, iar pe 15 decembrie să le deconteze sumele din noiembrie, potrivit Ordinului de ministru 6.376 din 7 decembrie 2022, anunţă de Edupedu.ro.

Unele şcoli din ţară au început deja să le dea elevilor banii pentru luna noiembrie, dar pe ordinul vechi. Adică, decontarea sumelor pentru luna noiembrie pe baza documentelor justificative.

Sumele pentru luna decembrie vor fi plătite în avans în aceste zile.

„Prin excepție de la prevederile alin. (4), decontarea sumelor aferente lunii noiembrie 2022 se va face până la data de 15 decembrie 2022, pe baza documentelor justificative, luând în considerare pentru perioada 1-16 noiembrie tarifele prevăzute de Ordinul ministrului educației nr, 4.426/2021 privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, iar pentru perioada 17-30 noiembrie 2022, tarifele prevăzute în prezentul ordin”, se arată în ordinul de ministru.

 

Câţi bani primesc elevii pentru navetă

Suma forfetară pentru navetă este de 60 lei/lună pentru distanţe de până la 3 km.

Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, până la maximum 342 de lei pentru 50 de km, prevede ordinul.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertisment pentru toți profesorii: Absența la oră nu este mijloc de pedeapsă

Pentru distanţele de peste 50 de kilometri calculul se va face similar, prin suplimentarea cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, conform documentului.

„Art. 3 – În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară prevăzută la art. 2 alin. (1), aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport”.