Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertisment pentru toți profesorii: Absența la oră nu este mijloc de pedeapsă

Ministrul Educației, Ligia Deca, le-a transmis profesorilor că "absența nu ar trebui să constituie un instrument punitiv al profesorului".

22 nov. 2022, 14:27
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertisment pentru toți profesorii: Absența la oră nu este mijloc de pedeapsă

Un chestionar efectuat de Consilului Național al Elevilor, în rândul a 22.000 de elevi și profesori, arată că 41,7% au spus că li s-a trecut absență în catalog, cel puțin o dată, deși se aflau în sala de curs.

Citeşte şi: Banii pentru naveta la școală vor fi dați elevilor în avans, pe 25-28 ale lunii pentru luna următoare – proiect

În acest context, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a atras atenţia că una dintre situațiile care i-au atras atenția a fost folosirea absenței drept pedeapsă.

„Jumătate dintre elevii care au luat parte la consultare și nu am fost puțini, spun că deși au fost prezenți la orele de curs, cel puțin odată au fost sancționați cu absență de către profesor, aceasta din urmă fiind folosită ca mijloc de coerciție în sala de curs. Aș dori să subliniez că absența la oră nu este și nu ar trebui să fie mijloc de coerciție sau de pedeapsă. Ea constată existența elevului în sală, nu ar trebui să constituie un instrument punitiv al profesorului și aici cred că avem de lucrat cu anumite mentalități, dar probabil avem să-i ascultăm și pe profesori în a-i înțelege de ce se simt forțați să recurgă la astfel de metode”, a atras atenţia ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit edupedu.ro.

Citeşte şi: Alocaţii 2023. Majorare cu 5,1% pentru elevi. Se dau 12 lei în plus, echivalentul a 8 covrigi, dacă nu se scumpesc!