Elevii bucureşteni împreună cu primarul Piedone vor planta copaci în Parcul Lumea Copiilor

Primăria Sectorului 4 va organiza sâmbătă, de la orele 11.00, în Parcul Lumea Copiilor, o nouă campanie de plantare de copaci.

27 mart. 2015, 12:18
Elevii bucureşteni împreună cu primarul Piedone vor planta copaci în Parcul Lumea Copiilor

Aflat la a doua ediție, evenimentul „Poarta către viitor” are drept scop promovarea reducerii consumului resurselor naturale și implicarea tuturor în regenerarea zonei verzi a Planetei, reunind participarea unor copii, voluntari ai Asociației Jurnaliștilor Civici – Evenimentul zilei.

Acțiunea reprezintă parte a campaniei „O șansă copiilor de la țară” și are ca obiectiv semnalarea problemelor și greutăților pe care le întâmpină copiii defavorizați. În prezent, AJC desfășoară campania în mai multe comunități rurale, sprijinind cazuri de copii cu dizabilități și stare socială defavorizată.

Voluntari ai activităţii desfăşurate în Parcul Lumea Copiilor şi susţinuţi îndeaproape de Primarul Cristian Popescu – Piedone, dar şi de personalităţi din showbizz-ul autohton, 30 de elevi din liceele bucureștene vor planta 20 de copaci – stejari și plopi în zona Foișorului cu fanfară.

Ca și anul trecut, copăceii vor fi împrejmuiţi cu un gard protector, care să le asigure creşterea până la maturitate, fiecare dintre micuţii participanţi la activitatea de plantare „adoptând” câte unul, cu promisiunea fermă de a-l vizita frecvent, pentru a-l îngriji şi a-i veghea dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă.

Pentru aportul în buna desfăşurare a acţiunii, cât şi pentru faptul că manifestă interes faţă de protejarea mediului înconjurător, se vor bucura, totodată, şi de un spectacol, organizat special pentru ei şi susţinut de ansambluri muzical – coregrafice de copii într-unul dintre frumoasele chioşcuri ale parcului.