Elevii cer suspendarea cursurilor timp de DOUĂ săptămâni. „Şcolile nu sunt pregătite pentru această situaţie”

 Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Conform acestora, infecţia cu coronavirus reprezintă o reală urgenţă naţională care trebuie gestionată cu responsabilitate.  

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 07:39
Elevii cer suspendarea cursurilor timp de DOUĂ săptămâni. „Şcolile nu sunt pregătite pentru această situaţie”

“Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Citeşte şi: Închiderea şcolilor, discutată luni în Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

Elevii susţin că suspendarea cursurilor doar după confirmara virusului denotă iresponsabilitate din partea autorităţilor. În plus, trebuie respectată legea conform cărora dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent. 

„În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri de Coronavirus în unitățile de învățământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenților din domeniul educației. Autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România” , se arată în comunicat.
 
Siguranţa elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Naţional al Elevilor susţine digitalizarea procesului educaţional prin cursurile virale.

„Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăsește pe agenda decidenților atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an. Siguranța elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Național al Elevilor susține digitalizarea procesului educațional prin metode de tipul cursurilor desfășurate virtual, în absența oricărui pericol. În comunitățile școlare din întreaga țară se resimte nesiguranță și lipsă de încredere, fapt care ne determină să credem că această criză națională nu este propice unui mediu sigur de învățare și dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din România” , se arată în comunicat.

Reprezentanţii elevilor cer suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsura preventivă necesară în situaţia de faţă. Conform acestora, şcolile nu sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii tensionate.

„Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față. Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.”


loading...