Elevii de la o școală din Dolj au susținut Evaluarea Națională de 2 ori. Motivul este incredibil

Elevii de la școală din Dolj au fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională la Limba și Literatura Româna de două ori. Motivul e incredibil.

15 iun. 2022, 09:28
Elevii de la o școală din Dolj au susținut Evaluarea Națională de 2 ori. Motivul este incredibil

Primul examen l-au dat la ora 9:00, la fel ca toți copii din țara. Dar, după ce au predat lucrările, profesorii au realizat că elevii au primit subiectele greșite.

După 3 ore de așteptare, copiii au reintrat în sală, fiind nevoiți să rezolve încă o dată proba la Limba și Literatura Română.

Greșeala de la Evaluarea Națională a avut loc la Școala Gimnazială din localitatea Predești, județul Dolj. Greșeala aparține directorului școlii care este președintele comisiei.

Citește și: Evaluare Naţională 2022 cu repetiţie. Profesorii au greşit subiectele la română

Directorul a descărcat subiectele de pe platforma Ministerului, dar le-a listat greșit, pe cele destinate copiilor care studiază în limba maghiară. Inspectorul general al ISJ Dolj a declarat că a demarat o anchetă și în urmă celor întâmplate măsurile vor fi drastice.

Ce subiecte s-au dat la Evaluarea Națională, proba la Limba Română

Evaluarea Națională 2022 a început pe data de 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pe un fragment din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran și unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea. La ultimul subiect au avut de scris un eseu despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță.

Candidaţii care depun sau transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreștere.

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii saureprezentanţii legali ai acestuia. Primele rezultate, cele de dinaintea contestațiilor, se vor anunța pe data de 23 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe data de 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obținute la examen se face anonimizat, respectând Regulamentul general privind protecția datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Citește și: Bareme română la Evaluare Naţională 2022. Ministrul Educaţiei: „Subiectele, asemănătoare cu testele PISA. Accentul trebuie pus pe competență”

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.