Elevii din 5 şcoli din Bucureşti vor continua cursurile în online

În ciuda hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind reluarea cursurilor în format fizic pentru toţi elevii începând de miercuri, elevii din cinci unităţi de învăţământ din Capitală vor continua cursurile în online.

18 mai 2021, 17:19
Elevii din 5 şcoli din Bucureşti vor continua cursurile în online

Elevii din 5 şcoli din Bucureşti vor continua cursurile în online. Este vorba despre 2.922 de elevi. Anunţul vine după ce Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, reunit marţi în şedinţă la Prefectura Capitalei, a decis că toți elevii din București se pot întoarce oficial de miercuri la școală după ce rata de incidenţă în Capitală s-a menţinut şi astăzi sub 1.

„In data de 19.05. 2021 vor rămâne în sistem online, pe motive justificate de infrastructură, 5 unități scolare, respectiv: Școala gimnaziala „Voievod Neagoe Basarab”, Școala gimnazială „Sfinții Constantin și Elena”, Scoala gimnazială ,,Adrian Păunescu”, Liceul de arte,,Nicolae Tonitza” și Școala gimnazială nr 124″, a precizat Gianina Georgescu, purtător de cuvânt al ISMB.

Pe criteriul epidemiologic, nicio școala nu a solicitat suspendarea cursurilor, iar în prezent 38 de clase au activitatea suspendată.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, rata de incidenţă COVID calculată pentru ultimele 14 zile în Capitală a ajuns marţi la 0.89 la mia de locuitori.

Citeşte şi: S-a semnat ordinul, se schimbă regulile pentru deschiderea şcolilor. Toţi elevii din Bucureşti, în bănci de miercuri