Elevii din Bucureşti au realizat o aplicaţie care ar putea revoluţiona sistemul de învăţământ

Patru elevi de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București au primit recunoaștere internațională pentru o aplicație care ar putea revoluționa modul în care se predă în școlile din România.

05 aug. 2015, 16:56
Elevii din Bucureşti au realizat o aplicaţie care ar putea revoluţiona sistemul de învăţământ

Proiectul elevilor de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin, se numește „SmartRead” și este o aplicație care îi ajută pe elevi să rețină și să evalueze mult mai multe informații dintr-un manual sau o carte, cu ajutorul unor teste, potrivit greatnews.ro.

Aplicația poate fi implementată în orice disciplină, fiind utilă și profesorilor, care își pot face o idee despre felul în care elevii învață. Dascălii pot realiza planuri personalizate de studiu pe baza SmartRead, care este o aplicație gratuită, ce poate fi descărcată de AICI.

„Ideea de bază este simplă. Elevii pot accesa un document primit de la profesori sau încarcat de ei pe aplicație. Pe acest document, la anumite pagini, elevul trebuie să răspundă la câteva seturi de întrebări. Dacă răspund corect, pot citi mai departe documentul. Dacă răspund greșit, sunt întorși la ultimul checkpoint de care au trecut„, a explicat unul dintre elevi.

Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin au planuri mari de viitor: „Vrem să urmam meserii în domeniul business și IT, în principiu în afară, deoarece considerăm că ni se oferă mai multe posibilități studiind peste granițe„, au spus aceştia.

Elevii români, coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu, și-au prezentat proiectul la Berlin și au câștigat premiul ”Alumni Leadership Award” în concursul ”Campania Anului 2015”. Ei au învins 36 de echipe de elevi din întreaga Europă.