Elevii din Bucureşti au realizat o aplicaţie care ar putea revoluţiona sistemul de învăţământ

Publicat: Miercuri, 05 August 2015 19:56 // Actualizat: Miercuri, 05 August 2015 21:50 // Sursa: romaniatv.net

Patru elevi de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București au primit recunoaștere internațională pentru o aplicație care ar putea revoluționa modul în care se predă în școlile din România.

Foto: greatnews.ro

Proiectul elevilor de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin, se numește "SmartRead" și este o aplicație care îi ajută pe elevi să rețină și să evalueze mult mai multe informații dintr-un manual sau o carte, cu ajutorul unor teste, potrivit greatnews.ro.

Aplicația poate fi implementată în orice disciplină, fiind utilă și profesorilor, care își pot face o idee despre felul în care elevii învață. Dascălii pot realiza planuri personalizate de studiu pe baza SmartRead, care este o aplicație gratuită, ce poate fi descărcată de AICI.

"Ideea de bază este simplă. Elevii pot accesa un document primit de la profesori sau încarcat de ei pe aplicație. Pe acest document, la anumite pagini, elevul trebuie să răspundă la câteva seturi de întrebări. Dacă răspund corect, pot citi mai departe documentul. Dacă răspund greșit, sunt întorși la ultimul checkpoint de care au trecut", a explicat unul dintre elevi.

Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin au planuri mari de viitor: "Vrem să urmam meserii în domeniul business și IT, în principiu în afară, deoarece considerăm că ni se oferă mai multe posibilități studiind peste granițe", au spus aceştia.

Elevii români, coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu, și-au prezentat proiectul la Berlin și au câștigat premiul ”Alumni Leadership Award” în concursul ”Campania Anului 2015”. Ei au învins 36 de echipe de elevi din întreaga Europă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicaţie elevi învăţământ sistem de învăţământ online
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 aug 20:17
Votează email 0 email
...ar putea revoluționa modul în care se predă în școlile din România. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
05 aug 20:08
Votează email 0 email
...ar putea revoluționa modul în care se predă în școlile din România. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H