Elevii din clasele III-VII dintr-un oraş de provincie au primit tablete cu internet, în cadrul unui proiect pilot

Toţi elevii din clasele III-VII din oraşul Blaj, judeţul Alba, au primit, luni, tablete conectate la internet, pentru a le folosi în procesul educaţional, în cadrul unui proiect pilot.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 15:25
Elevii din clasele III-VII dintr-un oraş de provincie au primit tablete cu internet, în cadrul unui proiect pilot

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Primăria Blaj, toate şcolile din oraş au primit, în total 1.150 de tablete cu abonament la internet inclus.

„Toţi elevii cuprinşi în clasele III-VII (inclusiv) din şcolile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local Blaj începând cu luna octombrie 2017. În acest sens, toate şcolile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program”, se arată în comunicat.

Autorităţile locale anunţă că, în funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

„Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. De menţionat este faptul că în caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, şcoala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv”, potrivit sursei citate.

Primăria Blaj a mai transmis că tabletele vor fi extrem de folositoare elevilor din Blaj în procesul educaţional, în condiţiile în care există materii la care programa este disponibilă pe site-ul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică.

„În plus, tableta, pe care elevul o duce acasă, va fi utilă şi pentru părinţi, care vor putea afla informaţii privind evoluţia şcolară a copilului”, se mai arată în comunicat.

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat că proiectul a fost pus în practică în urma unor discuţii cu cadrele didactice.

„Este un proiect pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice din oraş şi cu reprezentanţii şcolilor, care s-au pronunţat asupra oportunităţii unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învăţământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiţie în copiii noştri, o obligaţie morală a noastră, iar această formă de susţinere a învăţământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, a afirmat Gheorghe Valentin Rotar.


loading...