Elevii vor susține o nouă simulare a Evaluării Naționale. Va avea loc în perioada 8-12 aprilie

Elevii din județul Constanța vor susține în perioada 8-12 aprilie a treia simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, potrivit unui comunicat de presă. Prima simulare județeană a avut loc în decembrie 2023 și a doua în ianuarie 2024.

03 apr. 2024, 16:57
Elevii vor susține o nouă simulare a Evaluării Naționale. Va avea loc în perioada 8-12 aprilie
Situație de criză la o școală din Timișoara! Zeci de elevi și profesori au ajuns de urgență la spital cu simptome de intoxicație. Cursurile au fosr suspendate imediat

Elevii din județul Constanța vor susține în perioada 8-12 aprilie a treia simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și Simulare BAC 2024. „Sforțare”, cuvântul care i-a pus în încurcătură pe elevi, a fost căutat pe internet, mai mult decât de obicei, cu doar câteva ore înainte de probă

Prima simulare județeană a avut loc în decembrie 2023 și a doua în ianuarie 2024.

„Eficiența acestor simulări județene este probată prin rezultatele obținute la nivelul județului în cadrul simulărilor naționale din acest an școlar, rezultate situate peste media națională.

Totodată, simulările județene reprezintă o modalitate adecvată de evaluare a rezultatelor activităților remediale organizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei unități de învățământ”, se precizează în comunicat.

Calendarul pentru cea de-a treia simulare județeană a examenelor naționale, organizată de ISJ Constanța:

Simulare județeană a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)

  • 8 aprilie 2024: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 9 aprilie 2024: Matematică (probă scrisă)
  • Simulare județeană a Examenului național de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (BAC)
  • 10 aprilie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 11 aprilie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 12 aprilie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

Eficiența acestor simulări județene este probată prin rezultatele obținute la nivelul județului în cadrul simulărilor naționale din acest an școlar, rezultate situate peste media națională.

Totodată, simulările județene reprezintă o modalitate adecvată de evaluare a rezultatelor activităților remediale organizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Printre altele, Inspectoratul Școlar Județean Constanța pune la dispoziția tuturor celor interesați, pe site-ul instituției, teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat).

Harry Potter, un text neînțeles de elevi

Aceste teste reprezintă variantele de subiecte realizate pentru simulările județene din Constanța, din anii școlari 2021-2022, 2022-2023 și, respectiv, 2023-2024.

Subiectele au fost create în cadrul grupurilor de lucru, organizate pe discipline la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

La limba și literatura română, elevii din Constanța au avut de rezolvat cerințe pe baza textului „Harry Potter și copilul blestemat”, după o poveste originală de J. K. Rowling.

Pentru a vedea articolul integral, dar și restul documentelor, poți accesa Edupedu.ro.

De altfel, o nouă simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 202 va fi organizată și de Inspectoratul Școlar Iași în perioada 17-19 aprilie.

Citește și Un elev cu 4,50 la matematică, la simulare, despre ce salariu se aşteaptă să câştige la angajare: „2-3.000 de lei pe zi!”

De reținut faptul că directorii de școli decid înscrierea la simulare.