Simulare BAC 2024. „Sforțare”, cuvântul care i-a pus în încurcătură pe elevi, a fost căutat pe internet, mai mult decât de obicei, cu doar câteva ore înainte de probă

Simularea la BAC de anul acesta i-a pus în încurcătură pe majoritatea elevilor, care, imediat după examen, au intrat pe Google ca să caute un cuvânt mai rar întâlnit.

04 mart. 2024, 21:45
Simulare BAC 2024. „Sforțare”, cuvântul care i-a pus în încurcătură pe elevi, a fost căutat pe internet, mai mult decât de obicei, cu doar câteva ore înainte de probă

Simularea la BAC a început luni, 4 martie, cu proba la Limba Română. Potrivit unei postări Dexonline, unul dintre cuvintele care i-a pus în dificultate pe elevi a fost „sforțări”. Acestora li s-a cerut să dea un sinonim pentru acest substantiv.

Citește și: Subiecte simulare BAC 2024 Limba şi Literatura Română. Ce subiecte le-au picat elevilor: Liviu Rebreanu la prima vedere, Lucian Blaga și Ion Barbu la subiectul al treilea FOTO DOCUMENT

Termenul a fost căutat de peste 14.000 de ori, începând imediat după miezul nopții și continuând inclusiv în timpul examenului.

„După cum se vede, azi am avut o simulare plină de… sforțări! Cum tot românul știe că cine se scoală de dimineață departe ajunge, căutările termenului „sforțare” au început imediat după miezul nopții, până la ora începerii examenului depășindu-se media zilnică a ultimelor luni. Între 9 și 11 au fost aproape 300 de căutări!

Între 11 și 12 au fost aproape 3000 de căutări, dar presupunem că după ora 11 elevii au avut voie să iasă din sălile de examen”, se arată în postare.

Citește și: Elevii care pun „coroniţă” roboţilor şi nu se tem de subiecte grele la Bac şi Evaluare. Cine este şi ce face echipa „Eastern Foxes” de la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Ploiești

Internauții consideră că numărul mare de căutări nu e o coincidență, ci că subiectele au fost, din nou, „scurse” înainte de examen.

„Iar s-au scurs subiectele înainte de examen. Ministrul Educației doar spune că se vor lua măsuri, însă realitatea ne arată cu totul altceva, din păcate!”/ „Cum să simulăm că dăm o simulare!”/ „Iar avem sifonarea subiectelor…”/ „Eu aș fi curios cînd se simulează niște controale pe bune la examenele astea. A, ce ziceți, se simulează de 30 de ani? Ma scuzați…”, sunt o parte dintre comentarii.