Elevii din Galaţi nu vor primi nici marţi lapte la şcoală

Elevii din judeţul Galaţi nu vor primi nici marţi lapte la şcoală, ci doar cornuri, aşa cum s-a întâmplat vineri şi luni, în condiţiile în care săptămâna trecută aproximativ 40 de copii de la o şcoală din municipiul Galaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au consumat produsele primite în cadrul programului "Lapte şi corn".

14 mart. 2016, 16:55
Elevii din Galaţi nu vor primi nici marţi lapte la şcoală

Nu se vor distribui nici mâine (n.r. – marţi) copiilor produse lactate, vor fi distribuite doar cornuri. Noi aşteptăm să primim buletinele de analize de la DSV, DSP şi de aceea am luat această decizie„, a declarat, luni, inspectorul şcolar general din judeţul Galaţi, Mioara Enache, potrivit news.ro.

Elevii din judeţul Galaţi nu au primit nici vineri, nici luni produse lactate la şcoală, autorităţile luând această decizie după ce, în 10 martie, mai multe ambulanţe au fost solicitate să intervină la Şcoala generală nr. 40 „Iulia Hasdeu” din municipiul Galaţi, pentru a acorda primul ajutor pentru aproximativ 40 de elevi cărora li s-a făcut rău după ce au băut laptele distribuit prin programul „Lapte şi corn”.

Ulterior, 36 de elevi de la Şcoala nr. 40 din Galaţi au fost transportaţi la Spitalul de Copii din Galaţi, 14 fiind internaţi în această unitate medicală, iar cinci la Spitalul de Boli Infecţioase. La Spitalul de Copii a mai ajuns apoi un alt elev care a acuzat stări de rău. Majoritatea copiilor au fost externaţi vineri, iar ultimii trei dintre aceştia la sfârşitul săptămânii.

„În urma analizelor de laborator făcute pe probele de lapte UHT semidegresat 1,8%, Lăptic, recoltate în 10 martie, rezultatele au fost corespunzătoare la parametrul analizat, respectiv det. Enterobacteriaceae, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie finalizată şi analiza de laborator pentru cornul şcolar”, se arată într-o informare transmisă, luni, de conducerea DSVSA Galaţi.

CITEŞTE ŞI Zeci de elevi din Galaţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară