Zeci de elevi din Galaţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Un număr de 37 de elevi cu toxiinfecție alimentară de la Școala Generală ,,Iulia Hașdeu" din municipiul Galați au fost internați joi la Spitalul de Copii Sf. Ioan și Spitalul de Boli Infecțioase, ambele din Galați, a anunțat directorul Spitalului de Copii, Victorița Ștefănescu.

RomaniaTV.net
10 mart. 2016, 10:17
Zeci de elevi din Galaţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Zeci de elevi au fost duşi la Spitalul de Copii, acuzând dureri abdominale, cefalee și vărsături.

,,Dintre cei 37 de copii cu toxiinfecție alimentară, 14 au rămas internați aici, la Spitalul de Copii, în timp ce alți 23 de copii au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. Alți trei copii, triați de noi, au plecat acasă, nefiind necesară internarea” a spus Ștefănescu.

La Școala Generală ,,Iulia Hașdeu” din Galați au fost chemate joi peste zece ambulanțe, după ce unui număr de 40 de copii li s-a făcut rău, la nici o oră după ce consumaseră laptele distribuit prin programul laptele și cornul. La fața locului s-au deplasat inspectori ai direcțiilor de Sănătate Publică și Sanitar Veterinară care au constatat că laptele consumat de copii se afla în termenul de valabilitate. Inspectorii au luat probe din laptele consumat, urmând ca analizeze de laborator să arate dacă alimentul era sau nu depreciat.

Cazul înregistrat joi se petrece la nici o săptămână de când alți 17 copii de la Școala Generală nr.3 din comuna Pechea au ajuns la Spitalul de Copii cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat laptele la școală. Totuși, laptele care a fost distribuit, joi, elevilor din Galați, nu aparține aceluiași producător care a l-a furnizat săptămâna trecută la școala din Pechea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Liliana Iordăchescu, la nivel local s-a declanșat o anchetă pentru indentificarea cauzelor care au condus la aceste evenimente și s-a procedat la sistarea furnizării de lapte în școlile din județul Galați.

Citeşte şi: Opt elevi din Dragoslavele au ajuns la spital din cauza unor probleme digestive