Elevii din sistemul de învăţământ privat nu intră în vacanţă începând din 25 octombrie. Anunţul Prefecturii

Prefectura Capitalei a confirmat, duminică seara, că unităţile de învăţământ private vor fi deschise luni dimineața, în pofida faptului că elevii din şcolile de stat intră în vacanţă.

24 oct. 2021, 19:29
Elevii din sistemul de învăţământ privat nu intră în vacanţă începând din 25 octombrie. Anunţul Prefecturii

Mariana Ţiprişcă, purtător de cuvânt la Prefectura Capitalei,  a precizat că şcolile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța.

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, au fost adoptate două hotărâri, respectiv htărârea Comitetului Municipiului Bucureşti nr 77 şi hotărârea nr. 78. S-au reglementat situaţii diferite, în sensul că prin hotărârea 77 din 24.10 s-au reglementat situaţiile apărute în urma intrării în vigoare a hotărârii de guvern care a modificat celălalt act normativ referitor la prelungirea stării de alertă.

Cea de-a doua hotărâre a Comitetului se referă la reluarea activităţii pentru unele activităţi şcolare din municipiul Bucureşti. Este vorba şi despre unităţi şcolare private şi publice. Este vorba de Şcoala gimnazială Vasile Alecsandri, Liceul Tehnologic Sf. Pantelimon, Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile cel Mare, Şcoala gimnazială Just for kids, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Şcoala gimnazială 167, Liceul Teoretic Marin Preda şi Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

La acest moment, elevii din unităţile şcolare publice sunt în vacanţă pentru că printr-un ordin al ministrului Educaţiei s-a dispus, prin derogare sau prin modificarea altui Ordin al Ministrului Educaţiei care prevedea structura anului şcolar, s-a dispus o vacanţă pentru perioada care începe după 25 octombrie. Şcolile private nu au intrat sub incidenţa ordinului ministrului Educaţiei care a reglementat o perioadă de vacanţă începând cu 25 octombrie. Vacanţa a fost instituită prin ordin al ministrului Educaţiei doar pentru unităţile şcolare publice. Şcolile particulare, dacă nu au reglementată vacanţa, primesc elevi”, a declarat Mariana Stancu Ţipişcă.

Citeşte şi O veste foarte bună sau o catastrofă sanitară pentru alții! Grădinițele și școlile private pot rămâne deschise! Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern

Un articol de lege care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Astfel, opt unități de învățământ private și de stat își vor relua activitatea începând de luni. Şcolile şi grădiniţele private pot primi copii şi elevi fizic la cursuri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la Antena 3, că textul urmează să fie modificat, iar şcolile şi grădiniţele private vor putea face cursuri de luni, însă numai online.

Citeste si Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni. Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie”