Elevii din trei mari licee din Bucureşti fac cursuri online de miercuri după ce mai mulţi copii şi profesori au fost depistaţi cu COVID

Elevii din trei mari licee din Bucureşti fac ore online de miercuri. Este vorba despre elevii Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Sectorul 3, Colegiul Național "Grigore Moisil" sectorul 6 şi Colegiul German Goethe.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 11:47
Elevii din trei mari licee din Bucureşti fac cursuri online de miercuri după ce mai mulţi copii şi profesori au fost depistaţi cu COVID

Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Sectorul 3 au trecut în scenariul roşu şi vor face cursuri în online începând de miercuri. Trei elevi ai liceului au fost depistaţi cu COVID-19, iar conducerea liceului a decis ca elevii să înveţe în sistem online în următoarele 14 zile.

Şi la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” cursurile se mută în online pentru următoarele două săptpmâni după ce mai mulţi elevi s-au infectat cu noul coronavirus. 

De asemenea, toți elevii de la Colegiul German Goethe fac ore online miercuri, după ce un profesor a fost depistat pozitiv, iar școala a fost închisă pentru dezinfecție, scrie edupedu.ro.

Între timp, la nivel de București, 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu, mai precizează sursa citată mai sus.

În cursul zilei de astăzi, dosarele cu propunerile înaintate de școli vor fi avizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de către Direcția de Sănătate Publică, iar joi se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a decide în ce scenarii vor funcţiona unităţile de învăţământ din Bucureşti. 

 

RECORD de infectări cu COVID-19 în Bucureşti. Topul judeţelor care au raportat cele mai multe cazuri noi

Capitala a înregistrat, miercuri, un nou record al cazurilor noi de coronavirus în 24 de ore. Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică, peste 400 din cele 2.158 de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore sunt în Bucureşti. Capitala este urmată la mare distanţă de judeţul Iaşi cu 83 de cazuri, judeţele Ilfov şi Cluj cu 77 de cazuri noi fiecare, Prahova cu 76 de cazuri noi, Suceava cu 75 şi Timiş cu 70.

Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost raportate la Mehedinţi – 4.