Elevii fug pe capete de la REAL: Vor să scape de Matematică de teamă că nu iau Bacul VIDEO

Personaje ca Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare sunt preferaţi de elevi în locul lui Pitagora. Matematica rămâne pentru liceeni puntea suspinelor. Greu de trecut, tinerii nu îşi mai bat capul şi fug pe capete.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 15:20
Elevii fug pe capete de la REAL: Vor să scape de Matematică de teamă că nu iau Bacul VIDEO

De teamă că nu vor reuşi să obţină notă de trecere la proba de matematică a examenului de bacalaureat, zeci de elevi vasluieni au preferat să se transfere de la profilul real la cel uman.

Astfel, aproximativ 100 de elevi din ultimul an de liceu au renunţat la zecile de ore de pregătire, ei găsind o soluţie mai uşoară să evite corijenţele sau notele mici la bacalaureat. „Am înlocuit matematica cu istoria, la care aş putea să iau 9-10, îndrăznesc să sper, iar la matematică poate luam 6-7„, a declarat pentru România TV unul dintre elevi.

Tendinţa de a obţine lucruri cât mai uşor este trendul actual. Programele şcolare sunt foarte încărcate. Dacă mă refer la matematică-informatică lucrurile sunt foarte dificile, pregătirea elevilor din gimnaziu nu este întotdeauna la înălţime„, spune şi un profesor, Gheorghe Panaite-Cornescu. Absolvenţii de la profilul uman nu vor mai susţine bacalaureatul la matematică, ci la istorie sau geografie.