Elevii germani încep şcoala cu masca pe faţă. Recomadare clară ar ministrului Educaţiei, care ar putea fi implementată şi de alte ţări

Publicat: Duminică, 02 August 2020 16:07 // Actualizat: Duminică, 02 August 2020 16:07 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul german al Educaţiei, Anja Karliczek, pledează pentru folosirea măştii la şcoală, înainte de apropiata reluare a cursurilor în mai multe landuri ale ţării, care adoptă fiecare propriile măsuri de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul german al Educaţiei consideră că impunerea purtării măştii este "rezonabilă", deoarece în multe şcoli nu va fi posibil să se impună, în practică, regula distanţei fizice. Pentru a face acest lucru, ar trebui să se 'limiteze' orele de clasă, ceea ce nu este de dorit, explică Karliczek în ziarul Die Welt.

Cursurile şcolare se vor relua în Germania pe etape, conform practicii obişnuite din această ţară şi calendarului şcolar diferit al fiecăruia din cele 16 landuri.

Autorităţile capitalei federale care este oraş-stat, precum şi cele bavareze, au impus utilizarea măştii în spaţiile şcolare comune, precum culoarele şi curtea şcolii. Pe de altă parte, în interiorul sălilor de clasă, elevii sunt scutiţi de această obligaţie dacă se asigură distanţa necesară între bănci. În toate landurile, se aşteaptă desfăşurarea cursurilor în maniera clasică cu prezenţa fizică a elevilor. Anul precedent a fost marcat de restricţiile legate de pandemie şi abia la final au fost reluate unele activităţi faţă în faţă, cu grupuri de elevi şi nu în mod regulat.

Citeşte şi Protest de amploare la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru stoparea epidemiei de COVID. Poliţia dispersează mulţimea VIDEO

În Germania, este responsabilitatea puterilor regionale de a institui sau reduce restricţiile, în funcţie de nivelul de incidenţă teritorială a pandemiei, printre alte criterii. De exemplu, Mecklenburg – Pomerania Inferioară este un land predominant rural şi puţin populat – 1,6 milioane de locuitori, din populaţia totală de 83 de milioane – unde pandemia a avut incidenţă mică. Aici au fost confirmate în total de la începutul pandemiei 868 de infecţii din cele 209.653 înregistrate în toată ţara de Institutul Robert Koch (RKI). Numărul de decese în regiune este de 20, comparativ cu 9.148 în toată Germania.

Primii care vor reveni în clase vor fi elevii din Mecklenburg – Pomerania Inferioară (nord-est), chiar de luni 3 august. Aceştia vor fi urmaţi de cei din Hamburg (nord) – joi, în timp ce la Berlin şi Bradeburg (est), Renania de Nord-Westfalia (vest) şi Schleswig-Holstein (nord) cursurile se vor relua pe 10 august. În restul landurilor federale, şcolile se redeschid pe tot parcursul lunii august, exceptând Bavaria şi Baden Warttemberg (sud), unde acest lucru se va întâmpla pe 8 şi, respectiv, 16 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cand incepe scoala masca la scoala măşti obligatorii scoala germania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H