Protest de amploare la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru stoparea epidemiei de COVID. Poliţia dispersează mulţimea VIDEO

Poliţia berlineză a dispersat un miting de protest împotriva măsurilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului şi i-a obligat să coboare de pe o scenă pe organizatori, în cadrul eforturilor de a întrerupe evenimentul, relatează sâmbătă dpa.

RomaniaTV.net
01 aug. 2020, 17:52
Protest de amploare la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru stoparea epidemiei de COVID. Poliţia dispersează mulţimea VIDEO

Protestatarii au dansat și au cântat „Suntem oameni liberi!” adaptat la melodia trupei de rock Queen „We’W Rock You”. Alții au mărșăluit cu pancarte spunând: „Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!” și „Gândiți! Nu purtați o mască!”.

Manifestanţii, dintre care doar puţini purtau măşti, au început să se adune pe bulevardul central Unter den Linden şi pe străzile din jur, părând să nu acorde prea mare atenţie respectării regulilor de distanţare, relatează DPA citat de Agerpres .

Protestatarii arborau pancarte cu mesaje împotriva restricţiilor anticoronavirus şi chemând la „libertate” şi „rezistenţă” şi intonau sloganuri ca „Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă”.

Poliţia a întrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv că organizatorii nu au asigurat reglementările de siguranţă cerute. Majoritatea participanţilor la eveniment nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială.

Când participanţii au fost opriţi să meargă mai departe, poliţia le-a declarat că ei comit delicte, ceea ce a dus la alte ţipete şi huiduieli.

Germania: Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că ‘a depus plângere’ contra organizatorului manifestaţiei.

Citeşte şi: Vaccinarea în masă împotriva COVID-19 începe în două luni. Ministrul Sănătăţii din Rusia a anunţat finalizarea testelor clinice