Elevii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, protest în faţa Guvernului

Elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti vor susţine miercuri, în Piaţa Victoriei, vizavi de Guvernul României, două ore de studii de balet în stradă, scopul fiind obţinerea unui spaţiu "decent" în care tinerii "să-şi poată desfăşura pregătirea de specialitate".

24 iun. 2014, 09:23
Elevii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, protest în faţa Guvernului

Alături de copii se vor afla profesori, părinţi şi iubitori ai baletului, evenimentul urmând să aibă loc în intervalul orar 13,00-15,00, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de asociaţia şi comitetul de părinţi ale liceului.

„Recurgem încă o dată la această formă de protest pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece toate demersurile pe care le-am întreprins de la începutul acestui an şi până acum (n.r. – pentru obţinerea unui spaţiu nou) la toate instituţiile abilitate (Ministerul Învăţământului, Ministerul Culturii) au rămas fără niciun rezultat”, se arată în comunicat.

Organizatorii evenimentului spun că sprijin în aceste demersuri au avut doar din partea primarului general Sorin Oprescu, a directorului Direcţiei pentru Investiţii din PMB, Bogdan Hreapca, iar din partea Guvernului sprijin au primit doar din partea consilierului premierului Corneliu Vişoianu.

„De către aceştia ne-a fost oferită clădirea Sălii Omnia ca formulă provizorie prin care copii să poată avea din toamnă un spaţiu adecvat. În acest stadiu demersurile noastre au fost blocate nejustificat de Ministerul Culturii, care refuză în mod categoric să cedeze acest spaţiu în favoarea Liceului de Coregrafie Floria Capsali. În momentul de faţă clădirea Sălii Omnia este depozit de materiale şi recuzită, fiind inutilizată de mulţi ani”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Protest prin dans faţă de desfiinţarea Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Capitală


loading...