Elevii liceului Gheorghe Lazăr acuză probleme cu ochii, după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă

Situaţie gravă la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală. Elevii clasei a VII-a au fost lăsaţi timp de trei ore cu lampa UV aprinsă, în loc de 15 minute, cât este necesar pentru a dezinfecta zona. Directoarea liceului a recunosut eroarea printr-un mesaj către părinţi, imediat după ce aceştia au acuzat probleme cu ochii.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 05:37
Elevii liceului Gheorghe Lazăr acuză probleme cu ochii, după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă

Părinţii elevilor s-au plâns că cei mici au avut ochii umflaţi şi roşii. Directoarea liceului a declarat, pentru Libertatea, că vina este a femeii de serviciu.

Citeşte şi: Gest extrem în Vaslui! Şi-a incendiat cele două locuinţe după ce a fost părăsit de soţie şi a rămas să aibă grijă de cei patru copii

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală a primit ajutor pentru a implementa măsurile anti-COVID atât de la Primăria Sectorului 5, cât și donații de la părinți, astfel că sălile de clasă sunt dezinfectate anti-COVID inclusiv cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete. 

Marţi, 23 septembrie, una din lămpille UV a fost a uitată aprinsă timp de trei ore, chiar în sala unde-şi ţineau cursurile elevii clasei a VII-a.  Ulterior, copiii au început să se plângă părinților de ochi roșii, usturime sau vedere în ceață. Așa au aflat și părinții de incident și au început să vorbească pe grupul de WhatsApp.

„Acest echipament trebuia să fie pus în funcțiune doar 15 minute cu sala goală. El a stat aprins trei ore cu elevii înăuntru”, a declarat pentru Libertatea un cadru didactic al Colegiului „Gheorghe Lazăr”.

„Bună seara. Voiam să știu dacă și alți copii au experimentat simptome în urma expunerii de azi la lampa uv. Alexandra a avut toată ziua ochii umflați, roșii, mi a spus de câteva ori că vede în ceață și că are senzație de nisip în ochi. Nu îmi dau seama dacă trebuie să mă îngrijorez sau nu” , a declarat o mămică.

„Bună seara tuturor, Astăzi dimineața, dintr-o omisiune – de neacceptat – a celui care avea ca răspundere sa supravegheze lampa UV, aceasta a rămas deschisa după venirea copiilor. Aceasta, cum știți și d-voastră, se folosește in absenta cuiva în camera. In aceste condiții, copiii au avut de suferit. Personal, regret mai mult decât va puteți imagina, acest incident. Rugămintea este să consultați și un oftalmolog si, în funcție de recomandarea acestuia, sa aplicați tratamentul care se impune. Voi supraveghea personal folosirea lămpii in viitor. Ca și pe d-voastră, sănătatea și starea de bine a copiilor mă interesează in primul rand. Încă o dată, regret nespus cele întâmplate. Daca aveți întrebări, va stau la dispoziție. Toate cele bune și gânduri dragi copiilor.” , a declarat directoarea.