Elevii nu vor un BAC nou. „Din clasa a IX-a ar trebui să ştim cum şi la ce dăm Bacalaureatul”

Schimbările pentru Bacalaureat propuse pentru anul viitor sunt bune, dar momentul nu este bine ales. Elevii, dar şi profesorii susţin că nu sunt pregătiţi pentru o nouă schimbare şi spun că ar fi normal să afle încă de la începutul liceului structura examenului de Bacalaureat. Ministerul Educaţiei vrea Bacalaureat diferenţiat în funcţie de profilul liceului, la mai multe materii. Dar potrivit legii Educaţiei, acest tip de bac ar fi trebuit aplicat abia din 2016.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 19:36
Elevii nu vor un BAC nou. „Din clasa a IX-a ar trebui să ştim cum şi la ce dăm Bacalaureatul”

Elevii vor să ştie din primul an de liceu care sunt examenele de la Bacalaureat. „Din clasa a IX-a ar trebui să ştim cum şi la ce dăm bacul”, a spus o elevă.

Noua formulă de Bacalaureat i-ar obliga pe elevi să susţină probe cu subiecte din alte două sau trei materii în plus faţă de actuala formă, dar şi să înveţe încă o limbă străină, informează România TV.

„Asta ar însemna să iau materia pe ultimii trei ani şi să mă pregătesc”, a spus un elev.

Profesorii sunt şi ei de părere că elevii trebuie să ştie din timp ce fel de Bacalaureat dau.

„În ţările Europei există BAC diferenţiat. Şi noi ne dorim aşa ceva, dar aceşti copii, viitori absolvenţi, trebuie să ştie din timp”, a declarat Teodora Badea, director adjunct Liceul „Mihai Eminescu”.

În aceste condiţii, profesorii sunt de părere că şi admiterea la facultate ar trebui făcută numai pe baza unui examen.

„Ar fi să-l las pe acel elev care a mers la uman să meargă la o facultate cu matematică în condiţiile în care am examen de admitere”, a spus un profesor.

De săptămâna viitoare, Ministerul Educaţiei va face un referendum în şcoli pentru a afla dacă elevii şi profesorii sunt de acord cu propunerea de schimbare a examenului de bacalaureat.