Elevii, obligaţi să poarte uniformă. Părinţii vor primi bani pentru haine

Publicat: Vineri, 29 Mai 2020 11:52 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2020 12:05 // Sursa: romaniatv.net

Uniforma ar putea deveni obligatorie în şcolile din România, potrivit unei propuneri legislative. Aceasta prevede şi acordarea unei sume de bani părinților, pentru achiziționarea uniformelor. Propunerea a ajuns în Senat şi urmează să fie votată în procedură de urgenţă. 

Propunerea vine la inițiativa unui senator PMP. În prezent, potrivit Legii nr. 35/2007, școlile nu sunt obligate să adopte un model de uniformă, ci trebuie doar să adopte un semn distinctiv. Acesta, pe lângă uniformă, poate fi un ecuson, o eșarfă sau altele asemenea.

Conform propunerii, școlile vor fi obligate să aleagă un model de uniformă, fiind precizată strict în expunerea de motive obligativitatea purtării acesteia.

„Purtarea uniformei școlare are ca efect reducerea nivelului de violență și agresivitate în rândul copiilor.

După introducerea uniformei, conform datelor furnizate de poliție, rata incidentelor violente din școli a scăzut cu 34%, numărul bătăilor între elevi s-a diminuat cu 51%, incidentele cu tentă sexuală s-au redus cu 74%, posesia de droguri, cu 69% și actele de vandalism cu 18%.

S-a demonstrat statistic că purtarea uniformei școlare a determinat cu 12% mai puține incidente legate de armele de foc și cu 15% mai puține incidente legate de folosirea drogurilor, în raport cu școlile care nu purtau uniforme", se arată în expunerea de motive depusă la Senat.

Elevii vor primi câte 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile pentru a-și cumpăra uniforme școlare. Banii vor fi, totuși, eșalonați, pe cele două semestre școlare.

Citeşte şi EXAMENE NAŢIONALE 2020. Elevii acuză Guvernul de discriminare: Interzicerea în sălile de examen a celor cu temperatură trebuie anulată

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
elevi lege uniforma obligatorie uniformă şcolară
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H