Elevii pot experimenta viaţa de student. Iată cum te poţi înscrie în program

Peste 1.000 de elevi de clasa a XI-a din toată ţara pot experimenta viaţa de student în România prin intermediul programului "Universităţi de Vară pentru Elevi", lansat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) alături de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).

05 iun. 2014, 15:25
Elevii pot experimenta viaţa de student. Iată cum te poţi înscrie în program

Potrivit unui comunicat de presă al ANOSR remis joi AGERPRES, proiectul îşi propune să vină în ajutorul elevilor indecişi în privinţă facultăţii pe care vor să şi-o aleagă sau a celor care vor să vadă dacă facultatea la care se gândesc să meargă li se potriveşte sau nu.

Absolvenţii clasei a XI-a pot încerca viaţa de student aplicând la una din cele 14 universităţi din 10 centre universitare implicate în proiect, iniţiativa reprezentând cel mai amplu şi complex proiect de acest gen din România.

Citeşte şi Schimbări majore pentru proiectul „Cornul şi Laptele”

Astfel, timp de 14 zile, elevii vor avea ocazia să meargă la cursuri şi seminarii, vor da examene, vor participa la traininguri, vor avea ocazia să dezbată probleme importante pentru educaţie.

ANOSR precizează că înscrirea la proiect se poate face accesând website-ul www.universitatipentruelevi.ro, unde cei interesaţi vor găsi toate informaţiile necesare despre proiect.

Universităţile în care ANOSR implementează proiectul sunt: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Maritimă din Constanţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea din Oradea, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Proiectul este susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

VEZI şi CALENDAR EXAMENE ŞI VACANŢE