Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare 2023. Unele probe sunt organizate în vacanța de Paște

Ministerul Educației a anunțat, vineri, zilele în care vor fi susținute olimpiade și concursuri școlare naționale și internaționale în anul școlar 2022 - 2023. De asemenea, sunt publicate și calendarele pentru campionatele naționale sportive școlare din 2023.

20 ian. 2023, 15:38
Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare 2023. Unele probe sunt organizate în vacanța de Paște

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2022-2023, precum și ale olimpiadelor internaționale, au fost publicate vineri de Ministerul Educației.

Majoritatea etapelor județene ale olimpiadelor din anul școlar curent au loc pe 4 sau 11 martie 2023, iar etapele naționale între 9 sau 10 și 13 sau 14 aprilie, când elevii sunt în vacanța de Paște.

Față de anul trecut, Ministerul Educației (ME) a publicat acum și câte o listă cu concursurile școlare finanțate de ME și cu cele nefinanțate. Conform surselor EduPedu.ro, acestea au venit pentru a ajuta la distincția dintre concursuri atunci când vine vorba de acordarea anumitor burse care au la criterii performanța la competiții.

Citește și: El e Ștefan, elevul român olimpic la informatică care a fost admis la Oxford: „Un aspect interesant este modul de predare prin care ești învățat să înveți noțiunile abstracte prin raportare la viața de zi cu zi”

 

Lista olimpiadelor și concursurilor școlare care se vor organiza și desfășura în România, la nivel internațional, național și regional, în anul școlar 2022 – 2023

Citește și: Noi reguli de admitere la liceu. La ce materii vor da examen elevii în funcție de profilul ales. Cât va mai conta nota de la Evaluare Națională – SURSE

01_Calendar_Olimpiade_concursuri_internationale_2023